![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 26 Dołączył: 15.09.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Witam, Dziś chciałbym dać do oceny moją stronę, którą tworzę wraz z małą jak na razie ekipą. Strona jest w trakcie rozwoju. Link do stronki: Game-Arena.pl Strona stoi na CMS PHP-Fusion v7 który został przeze mnie nieco "odchudzony". Zmieniłem typ dokumentu z XHTML1.0 na HTML5 (są jeszcze błędy - pracuję nad tym). W kodowaniu zastosowałem nowe znaczniki HTML5. Zostały wprowadzone pewne modyfikacje (oceny w artykułach) oraz dodatkowe panele i funkcjonalności, które nie do końca są zauważalne przez użytkownika. Bardzo proszę o oceny kodowania (może jakieś błędy wyświetlania na niektórych przeglądarkach?) i ewentualne rady co dodać/poprawić/zmienić ![]() Pozdrawiam, ~piotrex41 Ten post edytował piotrex41 24.02.2013, 21:52:38 -------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
d(-.-)b - Music is my life || PHP is my passion |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niezbyt dobry wybór z PHP-Fusion. Ten CMS był/jest dziurawy jak ser szwajcarski (świeżutki przykład: https://vndh.net/note:php-fusion-70205-sql-injection)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 26 Dołączył: 15.09.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To prawda, nie jest on doskonałym CMSem pod względem bezpieczeństwa, ale znam go na tyle dobrze, że dla własnych potrzeb "załatałem" kilka większych i mniejszych dziur (nie będę wymieniał jakich, bo nie o to chodzi i nie w tym dziale/temacie) dzięki czemu mogę powiedzieć, że jest zabezpieczony przed hakerami, chodź zawsze jak ktoś będzie chciał to się "włamie".
Jakieś inne sugestie/postrzeżenia/propozycje? ![]() -------------------- www.piotrex41.pl - piotrex41 portfolio
d(-.-)b - Music is my life || PHP is my passion |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywal te DIVy, po co Ci one jak jest html5, a tworzysz niepotrzebnie nadbudówki. Aside z prawej, wystarczyłby zwykły UL lub DL.
Przyznaj że nie wygląda to najlepiej, szczególnie te puste elementy. A i zamień sobie tabulacje na spacje (sztuk 3 lub 4) w edytorze... Dlaczego? Przykład masz wyżej ![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 2 Dołączył: 17.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drobna rzecz a wkurza.... Slider nie zatrzymuje się po najechaniu na niego myszą = praktycznie nie da się przeczytać całego tekstu, który tam jest. No a jeżeli już kliknę wybierając konkretną zawartość ze slidera to zatrzymuje się na amen
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 8 Dołączył: 10.08.2011 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Sam wygląd jest jednym z fajniejszych które widziałem na php fusion
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:20 |