![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 25 Dołączył: 29.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam pytanie otóż jak do skryptu dodac sprawdzanie dużych i malych liter. nie umie nigdzie znaleśc tego
-------------------- Pomogłem daj pomógł
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po 1. Popraw temat, bo straszysz.
Po 2. Spróbuj wyrażenia regularnego z paternem a-zA-Z. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 25 Dołączył: 29.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to daj jakieś rozwiązanie
-------------------- Pomogłem daj pomógł
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodałeś tag MySQL, więc jak rozumiem chodzi o rozróżnienie wielkości znaków w warunku wyszukiwania, np.:
Które powinno wyłapać jedynie rekordy z wartością "HelLO", ale nie "hello". Za porównywanie znaków odpowiedzialny jest atrybut collation (collate), który możesz nadać dla bazy danych, tabeli bądź poszczególnej kolumny, a nawet zdefiniować w samym zapytaniu. Chcąc uwzględniać wielkość znaków, musisz wybrać system porównywania znaków z serii *_cs, nie *_ci (kolejno: case sensitive, case insensitive). |
|
|
-kubek3898- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przed wysłaniem zapytania do bazy zamień wszystko na małe lub duże litery.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 15:18 |