![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z dołączaniem plików. Na localhoście działa ok, na home.pl już nie. Na az.pl też używam tego sposobu i jest ok. Z tego co mi powiedzieli w home.pl to główny katalog jest / RewriteBase / też mam włączone. Plik index.php umieszczony w głównym folderze dołącza podstrony w zależności co wpiszę w URL. W folderze pages/public/index.php jest główna strona. Warning: require(libs/php_class/database/dbMysql.class.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /pages/public/index.php on line 5 Warning: require(libs/php_smarty/Smarty.class.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /pages/public/index.php on line 6 Początek index.php znajdującego się w folderze pages/public/index.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź wielkość liter w nazwach folderów i plikach (dla linuxa "libs" != "Libs")
ps. poczytaj o ścieżkach względnych i bezwzględnych Ten post edytował CuteOne 21.02.2013, 13:29:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytałem już kilka rzeczy. Sprawdzałem różne kombinacje.
Nazwy są na pewno ok. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie masz te biblioteki dołączone? Bo obecnie wyszikiwane sa w pages/public/libs/....
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Struktura w skrócie:
folder główny: - css - js - libs - pages - index.php (dołącza pliki z pages/public/ wpisane w URL) Natomiast problem jest z plikami dołączanymi z /libs/... (plik index.php z katalogu /pages/public/) Ten post edytował Darekxp 21.02.2013, 14:23:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc jak widzisz po moim poprzednim poście ścieżka do plików się nie zgadza. Możesz przenieść pod właściwy folder, zmienić katalog w którym pliki są wyszukiwane, ustawić include_path albo dodać stałą przed require z właściwą ścieżką.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
A czemu na localhoście i az.pl taka ścieżka działa poprawnie ?
|
|
|
![]()
|
|
To wszystko wina Tuska
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
To jak proponujesz rozwiązać ten problem? Próbowałem już różnymi sposobami, np ../ itd
|
|
|
![]()
|
|
Już miałeś kilka pomysłów podrzuconych. Na początek zrobić porządek w całej strukturze, jak CuteOne sugerował zrozumieć co to ścieżka (bez)/względna.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:46 |