![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam następujący problem. Muszę utworzyć skrypt, który zliczałby transfer dla każdego użytkownika. Wywołania byłyby w formie: http://strona/download.php?uid=123&fileid=65435 do tego doszły by jeszcze zabezpieczenie przed podszywaniem się pod kogoś itp. ale nie o to teraz chodzi. Mój problem jest taki: 1) jestem w stanie spradzić długość danych, które skrypt napisany przeze mnie wysyła do przeglądarki - to jest bajecznie proste ale 2) na transfer skłądają sie takze nagłówki oraz request przegladarki Czy ktoś z Was mógłby mi dopomóc i podać jakiś sposób na sprawdzenie jak sprawdzić długość request header'a wysłąnego przez przeglądarkę oraz headera wysłanego domyślnie przez php ? A może istnieje jakissposó by sumarycznie to sprawdzić ? Zależy mi na tym aby wyniki były jak najblizsze rzeczywistych - nie chcę przyjmować jakiś domyślnych wartości (choć mogę wpisać sobie, że requesty header nie będzie dłuższy niż n bajtów a header odpowiedzi z php nie będzie dłuższy niż m bajtów - wtedy lczę transfer jako n + m + dane wysłane...ale chcę uzyskiwać wartość rzeczywistą). Wiem, że namieszałem trochę ale mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi ![]() Aha - interesuje mnie wykonanie tego w php 4, nie mogę doinstalować żadnych nowych modów do Apacza. Pozdrawiam, Ten post edytował Lukasz Luczak 25.09.2004, 08:32:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety nie o to mi chyba chodziło.
mój skrypt to download.php i ten skrypt ma zliczać transfer jaki jest dokonany podczas odwołań do niego. przepraszam jeśli źle zrozumiałem ale curl służy chyba tylko do wykonywnaia połączeń z ssl ? z góry dziękuję pozdrawiam Ten post edytował Lukasz Luczak 25.09.2004, 08:54:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie tylko. przed wczoraj testowalem te funkcje na apache+php-ssl i wszystko (headery, transfery..) zliczalo pieknie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
serio ?
czyli w moim wypadku będzie to ładnie działać ? dzięki uratowałeś moją kieszeń ![]() wieczorkiem to wypróbuję ![]() pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
poszukaj jeszcze na forum pod haslem "transfer" - gdzies byl przyklad kozystania z programu zewnetrznego (na serwie)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
dobrze poszukam
a mógłbyś mi tak przykładowo pokazać jak z tej funkcji curla skorzystać ? bezposrednio ją mogę używać czy muszę jakoś inicjować curla ? pozdrawiam, |
|
|
![]()
|
|
<added> pamietaj o czytaniu komentarzy: http://pl.php.net/manual/pl/function.curl-getinfo.php ![]() </added> -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Komentarze zawsze czytam.
Hmm, pewnie jestem nie wyspany. Wielkie dzięki wassago - jak zwykle można na Ciebie liczyć ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:58 |