![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zaczynam z PHP i MySQL, czytam parę książek, próbuje stworzyć sklep internetowy w celu utrwaleniu wiadomości zrobiłem już użytkowników, logowanie itp. problem napodkałem z połączeniem koszyka z wysłaniem zamówienia, do koszyka nie chciałem używać sesji lub cookies tylko chciałem stworzyć na bazie MySQL tak aby każdy produkt wraz z ilością był zapisywany w tabeli "cart". Potem przy wysłaniu formularza z zamówieniem wszelie poprzednie wpisy z tabeli zostaną usunięte. Tak wygląda tabela koszyk: ![]() Moje pytanie jak wysłać wiele (ID_PRODUKTU wraz z PRODUKT_PIECES) do tabeli ORDER (PRODUKT_ID_PSC) Oto schemat graficzny: ![]() I jak je potem te dane wyświetlić w Panelu administracyjnym? Może ma ktoś lepszy pomysł, jakąś cenną podpowiedz(artykół) lub coś innego dla zrozumienia tematu? Z góry dziękuje za odpowiedz! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2007 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Robisz nieco bardziej skomplikowane zapytanie SQL używając JOIN itp. (bardziej optymalne = szybsze)
2. Robisz proste zapytanie i wyciągasz z bazy te wszystkie ID, a następnie tworzysz sobie funkcje w PHP, które przetwarzają np. ID produktu, ID użytkowika na ich tekstowe odpowiedniki, zatem na nazwę produktu, nazwę użytkownika itp. (mniej optymalne = wolniejsze). Ten post edytował Mary$ 20.02.2013, 00:22:10 -------------------- Nie ma rzeczy niemożliwych - są tylko czasochłonne i mało opłacalne.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:04 |