![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, w moich nieudolnych działaniach wystąpił błąd.
Jak najbardziej rozumiem fora, i że każdego można zastąpić whilem. Z tym nie mam problemu tylko jak najbardziej z warunkami. Mam o to taki sobie kod:
Szybkie opisanie >> Ten for miał pełnić zadanie, że miał kierować zapytanie do bazy i otrzymywać dane. Po wykonaniu zapytania miał dodać do tablicy wieleid, pusty rekord z zmienną. Tylko jak już wcześniej wspomniałem problem występuje z forem. $i=1, $ostatni=1; I tutaj pies pogrzebany, mój warunek jest zły ponieważ powinien wykonać czynności dla 1 i zakończyć pętle. Dlaczego tego nie robi? EDIT: Mój błąd, więc pętla działa tak jak powinna. Zapytanie poprawnie selectuje, ale w formie testów poprzednio usunąłem mysql_query(); i nie wysyłał do bazy pytań, których odwoływałem się w tym poleceniu. Więc można zamknąć lub skasować. Ten post edytował luke18dg 19.02.2013, 17:38:52 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli $ostatni=1 pętla nie wykona się ani razu.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:41 |