![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Znalazłem skrypt który by mnie satysfakcjonował, ale ma jeden podstawowy błąd. Otóż moja treść, którą zamierzam uzależnić od pory dnia, to kody embed playerów (np. z youtube), które niestety nie działają po wstawieniu w document.write. Prosiłbym wprawnych javascripterów o dobrą radę ![]() Kod <script LANGUAGE = "JavaScript">
<!-- theDate = new Date() theHour = theDate.getHours() if (theHour > 6 && theHour <= 12) { document.write ("Witam rano") } else if (theHour > 12 && theHour <= 17) { document.write ("Witam po południu") } else if (theHour > 17 && theHour <= 20) { document.write ("Witam wieczorem") } else { document.write ("Witam") } // --> </SCRIPT> Ten post edytował golazo 19.02.2013, 15:44:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 12 Dołączył: 20.12.2009 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast document.write wpisz:
Kod document.getElementById("id_diva_z_playerem").style.display="block" Playery umieść w divach, które będą miały attrybut Kod <div id="player1" style="display:none;"> <!-- tutaj kod playera--> </div> Oczywiście nie jest to do końca poprawne rozwiązanie, ale powinno wystarczyć. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż jeden przykładowy kod tego embed.
EDIT: Acha i nie rób tak jak przedmówca napisał - bez urazy ale to nie najlepszy pomysł ładować X embedów i pokazywać jeden. Ten post edytował Sephirus 19.02.2013, 16:03:24 -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 205 Pomógł: 43 Dołączył: 5.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<script LANGUAGE = "JavaScript">
<!-- var embedy = { embed_rano: "kod embeda rano", embed_po_poludniu: "kod embeda popoludniu", embed_wieczorem: "kod embeda wieczorem" } var elementZEmbedem = document.getElementById("id_elementu_z_embedem") theDate = new Date() theHour = theDate.getHours() if (theHour > 6 && theHour <= 12) { elementZEmbedem.innerHTML = embedy.embed_rano } else if (theHour > 12 && theHour <= 17) { elementZEmbedem.innerHTML = embedy.embed_po_poludniu } else if (theHour > 17 && theHour <= 20) { elementZEmbedem.innerHTML = embedy.embed_wieczorem } else { document.write ("Witam") } // --> </SCRIPT> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 16:10 |