![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 3 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak w temacie, od paru dni chodzi mi po głowie serwis coś ala radio internetowe ale oprócz wysyłania dźwięku i odtwarzania zależy mi też na pobieraniu go od uzytkownika i tu pojawia się pytanie czy ktoś słyszał o jakiejś technologii opartej właśnie na językach skryptowych ? php jquery html itp. ostatnio youtube wprowadziło odtwarzanie filmów za pomocą html5 więc może jednak coś da się zrobić...
Pozdrawiam -------------------- Cokolwiek zostanie upuszczone na uklad elektroniczny, spadnie zawsze tam gdzie wyrzadzi najwiecej szkody.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odtwarzanie - tak, html5.
Nagrywanie / wysyłanie - obecnie chyba tylko Flash (Javy nie biorę pod uwagę z oczywistych względów). Oczywiście w przypadku Flasha, użytkownik zostanie najpierw zapytany o zgodę. [edit] Okazuje się, że w HTML5 jest coś takiego jak getUserMedia/Stream API, ale nigdy wcześniej o tym nie słyszałem. A dodatkowo jest to oznaczone jako "Working draft", więc ciężko chyba znaleźć jakieś działające przykłady. Ten post edytował sowiq 19.02.2013, 11:13:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo to nowość, przeglądarka również pyta czy umożliwić połączenie http://www.sitepoint.com/stream-your-webca...-in-javascript/ Ostatnio zespół Chrome z Firefox świętowali połączenie przez WebRTC, jako odpowiedź na MS CuRTCWeb... poszło jak zwykle o kodeki. Nie mogę się doszukać linków do dema chrome <- -> firefox, choć były one dostępne na ichnijeszych stronach.
Ten post edytował !*! 19.02.2013, 12:12:48 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:20 |