![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 11 Dołączył: 18.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
istnieje funkcja odwrotna do in_array?? czyli wyświetla wszystkie wyniki których nie ma w tablicy
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 325 Pomógł: 33 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
in_array sluzy do sprawdzania, czy dany element znajdue sie w tablicy, a nie do jego wyswietlenia. W instrukcji warunkowej mozesz sprawdzic, czy element nie znajduje sie w tablicy poprzez zaprzeczenie, a nastepnie go wyswietl.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 11 Dołączył: 18.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
if(!in_array($array, $exp)){
echo $zmienna; } zaprzecza się przez wykrzyknik? niestety nie działa |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 325 Pomógł: 33 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaz co kryje sie pod zmienna array i exp
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
$array to są wartości pobierane z formularza, a $exp są to wartości z bazy danych.
Czyli porównuje wyniki formularza z bazą danych. Jeżeli elementy są takie same użyłem funkcji in_array i mi wyświetla, natomiast potrzebuję również wyświetlić te wyniki których nie ma w $arrray dobrze zrobiłem tylko nie opisałem dokładnie funkcja in_array mi działa, ale chce wyświetlić odwrotność Sorry zmiennej nie wyświetli bo nie ma w formularzu....
Powód edycji: [Spawnm]:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 06:57 |