![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
dopadła mnie dzisiaj potrzeba kombinowania ![]() a że chyba sam nic nie wymyślę zwracam się o pomoc o co chodzi ![]() mam plik tekstowy tytuł.txt z tytułami - kazdy tytuł w nowej linii jest ich powiedzmy 15 sztuk potrzebuje uruchomić plik php który wyciagnie z tego pliku tytuły jeden po drugim dodając na przykład "cz2" - przykład : "robin hood" i zapisze je do nowego pliku tekstowego nowy_tytuł.txt " id" "robin hood cz2" plik do zapisania ma wygladać chyba ......... tak:
moze jakas prawie gotowa podpowiedz jak to zrobic? pozdrawiam i dziekuje za wszelką pomoc Ten post edytował majka111 17.02.2013, 22:04:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2007 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
według mnie powinno Ci pomóc coś takiego:
To jest mniej-więcej to, co było w Twoim kodzie, ale pozwoliłem sobie na małe modyfikacje: 1. zmienna $id zwiększa się za każdym obrotem pętli, bo skoro to jest jakaś lista pozycji, to zapewne kolejne powinny mieć wyższe numery? 2. usunąłem flock, bo ja osobiście go nigdy nie używałem i jeżeli nie ma ryzyka, że dwa skrypty będą jednocześnie chciały "dobrać się" do tego samego pliku, to nie musisz tego używać ![]() Ponadto założyłem, że chcesz przetworzyć WSZYSTKIE linie z pliku źródłowego (a nie np. począwszy od linii 56). Mam nadzieję, że okazałem się pomocny ![]() Tak w ogóle, to gdzie tu jest nawiązanie do MySQL? -------------------- Nie ma rzeczy niemożliwych - są tylko czasochłonne i mało opłacalne.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, według mnie powinno Ci pomóc coś takiego: To jest mniej-więcej to, co było w Twoim kodzie, ale pozwoliłem sobie na małe modyfikacje: 1. zmienna $id zwiększa się za każdym obrotem pętli, bo skoro to jest jakaś lista pozycji, to zapewne kolejne powinny mieć wyższe numery? 2. usunąłem flock, bo ja osobiście go nigdy nie używałem i jeżeli nie ma ryzyka, że dwa skrypty będą jednocześnie chciały "dobrać się" do tego samego pliku, to nie musisz tego używać ![]() Ponadto założyłem, że chcesz przetworzyć WSZYSTKIE linie z pliku źródłowego (a nie np. począwszy od linii 56). Mam nadzieję, że okazałem się pomocny ![]() Tak w ogóle, to gdzie tu jest nawiązanie do MySQL? serdeczne dzieki Jak sie człowiek do końca nie zna to i MySQL zobaczy wszystkie Twoje założenia były słuszne ![]() jest właśnie tak jak miało być jest mały ZONK ale ...bede próbował go odszukać ![]() wyswietla mi tak: (61 RobinHood cz2) a wcześniej miałem w założeniu (61,RobinHood,cz2) Wielkie dzieki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2007 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aaa no właśnie, bo zapomniałem, że to przenosi całą linię z pliku źródłowego, zatem przenosi również znak nowej linii
![]() zamień:
na: ta modyfikacja pozwoli Ci na wycięcie ostatniego znaku z tytułu - znaku nowej linii ![]() no i wcześniej usunąłem te przecinki, teraz dodałem je z powrotem ![]() -------------------- Nie ma rzeczy niemożliwych - są tylko czasochłonne i mało opłacalne.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat ta modyfikacja pozwoli Ci na wycięcie ostatniego znaku z tytułu - znaku nowej linii wink.gif dalej łamie linie |
|
|
![]()
|
|
a jak dokładnie wygląda struktura pliku źródłowego? Podaj przykładowe kilka wierszy na zasadzie kopiuj-wklej
-------------------- Nie ma rzeczy niemożliwych - są tylko czasochłonne i mało opłacalne.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat a jak dokładnie wygląda struktura pliku źródłowego? Podaj przykładowe kilka wierszy na zasadzie kopiuj-wklej jedyny kod jaki mam to to co napisałeś ![]() plik tekst tworzę recznie kopiuj wklej kazdy w kolejnej lini i efekt mam w postaci ze złamaną linią, ale jestem i tak zadowolony ![]() teraz tylko uzywam "delete" ![]() mi to nie przeszkadza bo z pliku B tez robie kopiuj wklej - recznie że tak jak mówie JESTEM wdzięczny ![]() |
|
|
![]()
|
|
Trzeba by rozbić ten tytuł na poszczególne znaki i zobaczyć co właściwie siedzi tam na końcu, ale skoro pasuje Ci wersja obecna, to ok
![]() -------------------- Nie ma rzeczy niemożliwych - są tylko czasochłonne i mało opłacalne.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:54 |