![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 2 Dołączył: 7.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Nigdzie nie mogę się doszukać rozwiązania, więc zwracam się do was. Mam stronę, na której znajdują się obrazki z zewnętrznych stron. Aktualnie jedna strona ma awarię, więc chciałbym ten obrazek ukryć - i tutaj potrzebuję ten skrypt, który wykryje że plik z podanego adresu nie istnieje Ten post edytował misterious 17.02.2013, 14:32:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 2 Dołączył: 7.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykro mi :/
Nie funkcjonuje to ;/ Możesz sam sprawdzić na tym obrazku http://www.mctb.shop.tm/banner.png ![]() Ten post edytował misterious 17.02.2013, 15:46:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co znaczy nie funkcjonuje? przetestowałem i zgodnie z założeniami działa jak należy
po usunięciu małpy (@) pokaż jaki błąd wyświetli, może nie masz funkcji file_get_contents Ten post edytował CuteOne 17.02.2013, 18:15:28 |
|
|
![]()
|
|
Mam taki kod. Błędu mi żadnego nie pokazuje ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Pod podanym przez Ciebie linkiem (http://www.mctb.shop.tm/banner.png) mamy dostęp do "normalnej" strony o dziwnym adresie. Serwer zwraca poprawny dokument HTML.
2. Żeby sprawdzić czy obrazek pod danym URL-em jest w porządku należałoby sprawdzić kilka nagłówków z odpowiedzi na żądanie HTTP: status odpowiedzi - 2xx oraz 3xx będą OK oraz nagłówek Content-Type pasujący do obrazów (np. image/png). 3. To jednak nadal nie gwarantuje poprawności obrazu. Dalszym krokiem byłoby pobranie zawartości (odpowiedzi) i potraktowanie jej jakąś funkcją oczekującą poprawnego pliku z obrazem. Jeżeli korzystasz z GD będzie to imagecreatefrom[jpeg|gif|png|...]. Jeżeli funkcja ta nie zwróci błędu będzie oznaczać to, że pobrany plik już niemal na 100% jest poprawnym obrazem i przeglądarka użytkownika będzie wstanie go wyświetlić. PS. Zamiast każdorazowo sprawdzać kilka(dziesiąt?) plików na innych serwerach, lepiej byłoby Ci skopiować je, a później serwować ze swojego serwera. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:20 |