![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam nastepujacy problem, iz nie mam pojecia jak cos takiego zrobic. Ma to wygladac tak (chyba, ze da sie inaczej):
xxx.com/formularz.php - ktos wypelnia formularz na tej stronie, nastepnie po wyslaniu formularza zostaje wywolana funkcja play() na xxx.com/check.php Prosze o jakies propozycje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 325 Pomógł: 33 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
formularz w action powienien mieć chceck.php, czyli:
następnie na stronie na stronie chceck.php sprawdzasz czy został wysłany formularz poprzez, np.: isset() i jeżeli tak to wywołujesz funkcje play(), czyli np.::
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic z tego. Nie moze tak byc bo musi byc tak
. Dokladnie to wyglada to tak: /index.html - formularz, po wyslaniu przenosi na /sent.php w ktorym dane z formularza sa dodawane do bazy a w pliku check.php sa te dane wyswietlane. Chodzi o to, zebym po wypelnieniu formularza prze jakas osobe ja odwiedzajacy strone /check.php uslyszal dzwiek, dzieki temu bede wiedzial, ze ktos wypelnil formularz. Mysle, ze jasno przedstawilem sytuacje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 325 Pomógł: 33 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Możesz to zrobić poprzez wywołanie header-em strony check.php ze strony sent.php w przypadku, gdy dane zostały dodane poprawnie, np.:
Tak tez nie moze byc. Po wypelnieniu formularza koles musi zostac na sent.php, nigdzie indziej nie moze go przekierowac. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chwila, chcesz przesłać dane na /check.php a samego użytkownika, żeby został na sent.php?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że musisz być defakto na tej stronie tzn. wysyłasz formularz z sent.php przechodzisz do /check.php operujesz na tych danych i sprawdzasz czy użytkownik nie pochodzi z sent.php. Jeśli tak odsyłasz na sent. Prawdopodobnie przy okazji zgubi POSTA GETA lub inne tablice. Odsyłanie proponował bym zrobić headerem ponieważ jeśli nie zakończysz prawdopodobnie kod w /check.php będzie dalej wykonywał mimo, że użytkownik opuścił stronę
![]() |
|
|
![]()
|
|
Wydaje mi się, że musisz być defakto na tej stronie tzn. wysyłasz formularz z sent.php przechodzisz do /check.php operujesz na tych danych i sprawdzasz czy użytkownik nie pochodzi z sent.php. Jeśli tak odsyłasz na sent. Prawdopodobnie przy okazji zgubi POSTA GETA lub inne tablice. Odsyłanie proponował bym zrobić headerem ponieważ jeśli nie zakończysz prawdopodobnie kod w /check.php będzie dalej wykonywał mimo, że użytkownik opuścił stronę ![]() Jakis przykladowy kod? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Moje dodawanie do bazy jakiegoś użytkownika. Jest podobnie wydaje mi się skonstruowane. Tylko operuje dla wygody na jeszcze jednym pliku aby zachować ładny URL. To co pytałeś. Moje dodawanie(...).php wysyła dane do walidacji a ona operuje na nich. Jeśli zajdą warunki przewidziane przeze mnie ma wrócić do dodawania z danymi lub bez. A to co pisałem o sprawdzaniu z skąd przychodzi użytkownik jest jakaś funkcja
![]() indexhome.php
dodawanieuzytkownika.php
walidacjadodawanieuzytkownika.php
Ten post edytował luke18dg 17.02.2013, 00:51:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wystarczy użyć AJAX'a... ot cała filozofia.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 20:03 |