![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zacznę od tego, że parę lat temu kolega stworzył stronę bazującą na PHP i SQL. Mój problem polega na tym, iż po przeniesieniu całości na inny serwer strona się wyświetla normalnie, tylko nie działa jakiekolwiek wyszukiwanie oraz dodawanie np. uwag itp. Dodam, że jestem początkujący w temacie PHP i SQL. Proszę o pomoc, gdyż nie wiem od czego zacząć.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pare lat ma strone i nie ma o tym pojecia. komedia. Najlepiej się nie wypowiadaj jak nie chcesz pomóc. Do autora: przyczyn może być mnóstwo. Ja również przenosiłem stronę między serwerami i nie działała. Musisz podać więcej szczegółów, jakiś komunikat błędu? W pierwszej kolejności sprawdź połączenie z bazą danych i poprawność nazwy bazy. Ten post edytował webmaniak 14.02.2013, 19:26:08 -------------------- Pomogłem - kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to być jak kolega wspominał połączenie między bazą a stroną lub plik konfiguracyjny danego serwera i tutaj można szukać przyczyny.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dane z bazy pobiera bo strona się wyświetla bez błędów, problem jest w tym, że jak próbuje np. coś wyszukać bądź dodać uwagi to nie mogę
![]() "a do kolegi z górnego posta, nie ja mam stronę tylko ją odziedziczyłem a nie jestem w tych sprawach tak biegły jak gościu co to zostawił" Ten post edytował gutek33 14.02.2013, 20:30:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz sprawdzić uprawnienia do bazy/tabel? A druga sprawa to w zależności od strony, połączenie z bazą może być uruchamiane dopiero podczas wyświetlania/dodawania danych. Są na stronie jakieś dane z bazy?
-------------------- Pomogłem - kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po migracji nie działa wyszukiwanie i dodawanie -> zatem formularze i ich obsługa
czyżby register_globals = OFF / (< 5.3.0) / DEPRECATED (> 5.3.0) / REMOVED (> 5.4.0)? |
|
|
![]()
|
|
po migracji nie działa wyszukiwanie i dodawanie -> zatem formularze i ich obsługa czyżby register_globals = OFF / (< 5.3.0) / DEPRECATED (> 5.3.0) / REMOVED (> 5.4.0)? i to chyba strzał w dziesiątke ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kodowanie strony chyba najłatwiej ustawić poprzez mete.
![]() Ten post edytował luke18dg 16.02.2013, 01:00:55 |
|
|
![]()
|
|
Kodowanie strony chyba najłatwiej ustawić poprzez mete. ![]() mam taką sekcję Kod echo "<!DOCTYPE HTML PUBLIC \"-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN\">\n"; echo "<HTML>\n"; echo "<HEAD>\n"; echo "<META HTTP-EQUIV=\"Content-Type\" CONTENT=\"text/html; charset=iso-8859-2\">\n"; echo "<TITLE>Lista obecności</TITLE>\n"; echo "<LINK REL=\"StyleSheet\" HREF=\"../stylb.css\" TYPE=\"text/css\">\n"; echo" <script src=\"../podswietlanie.js\" type=\"text/javascript\" language=\"javascript\"></script>\n"; echo "</HEAD>\n"; a przeglądarka nie wyświetla polskich znaków Ten post edytował gutek33 16.02.2013, 09:37:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:29 |