![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 3 Dołączył: 8.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Siedzę nad swoją aplikacją w zendzie i za nic w świecie nie potrafię jej zrozumieć. Po odpaleniu wyskakuje błąd: Kod Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Config_Exception' with message 'Section 'general' cannot be found in ./application/config.ini' in [tutaj_poprawna_sciezka]/Ini.php:151 Stack trace: #0 /home/uzytkownik/domains/domena/public_html/index.php(15): Zend_Config_Ini->__construct('./application/c...', Array) #1 {main} thrown in [tutaj_poprawna_sciezka]/Ini.php on line 151 Błąd oznacza tyle, że nie może wczytaj sekcji "general" z pliku config.php a to by wskazywało na to, że ścieżki są złe, ale chcąc się upewnić to w pliku config.ini ustawiłem niepoprawne dane do bazy danych i pojawiał się już komunikat o tym, że zostały podane niepoprawne dane do bazy, po zmianie znowu na poprawne błąd odnośnie sekcji general pojawia się dalej. W index.php wczytuję to w ten sposób (Linia 15):
A mój config.ini wygląda tak: Kod [general] server.baseUrl = server.baseHref = http://www.domena.pl/ [database] db.adapter = PDO_MYSQL db.config.host = localhost db.config.username = uzytkownik db.config.password = haslo db.config.dbname = nazwa_bazy db.config.charset = utf8 [debug] debug.status = false Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki, żeby coś z tym wykombinować, bo już czepiałem się nawet chmodów i magic_quotes. Pozdrawiam, Ravik Ten post edytował Ravik 14.02.2013, 15:27:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 02:45 |