![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Poszukuje skryptu php, który pozwalałby na dostęp do danej strony tylko konkretnym adresom IP, których spis znajduje sie w pliku txt. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
jest u gory szukaj
i tam Cie kieruje gdyz te informacje sa juz na forum -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
juz szukałem i nie znalazłem, dlatego zdecydowałem się napisać. więc co mam wpisać ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=1556
a ja znalazlem -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
dzięki, ale tam jest na odwrót. tzn że sie nie otworzy dla konkretnych IP, ale spróbuje coś z tym pokombinować. jak mi nie wyjdzie to napisze za kilka min.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przerobmy tamten skrypt...
<?php $ip = "192.25.213.21"; if( $REMOTE_ADDR != $ip ) { print ("Dostęp do strony zablokowany"); } else { print ("Przepraszam, wystąpił błąd !<BR>"); ?> TU WSTAWIMY STRONA DLA IP KTORE MOZE WEJSC <?php } ?> -------------------- [size=12][b]http://afryka.megajazda.net/ <- AFRYKA ON-LINE!!
|
|
|
![]()
|
|
Jakoś mi nie wychodzi, narazie wymyśliłem coś takiego:
<?php if($REMOTE_ADDR !="ip.txt"){ print "access denied"; exit; } ?> TUTAJ STRONA w pliku ip.txt wymieniłem adresy IP np: 192.168.1.1; 192.168.1.2; itd... ale mi to nie działa bardzo bym prosił o zamieszczenie gotowego skryptu lub o porade dotyczącą tego powyższego |
|
|
![]()
|
|
ok, dzieki mleczasz, twój skrypt działą a moja notka została napisana w trakcie z twoją i dlatego ją wysłałem. ps, jeszcze jedno pytanko, jak zrobić żeby dozwolone adresy IP były przechowywane w pliku oddzielnym txt
![]() |
|
|
![]()
|
|
wogóle w jaki sposób umieścić w tej bazie więcej niż jeden adres IP
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
O kurcze if($REMOTE_ADDR !="ip.txt"){ = to mi się spodobało
![]() Ale tak dobrze to nie ma. I choć rozwiązanie trudne nie jest, to jednak wymaga choś podstawowej znajomości składni php. Ale nic to. Tworzymy plik, gdzie każda linie to kolejny numer IP ładujemy go do tablicy - $tab = file('adres pliku'); sprawdzamy, czy wpis jest w tablicy - np. in_array I dalej tak jak w przykładzie. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
wiem że to zabrzmi tragicznie i cholernie lamersko, ale musze: w jaki sposób mam plik txt z adreami IP "załadować go do tablicy - $tab = file('adres pliku');
i sprawdzamy, czy wpis jest w tablicy - np. in_array " ![]() wszyscy byli kiedyś początkujący... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Teraz to ja nie rozumiem. Al spokojnie, spokojnie. Powiedz, czy sprawdziłeś w manualau składnię podanych przezemnie funkcji? Czy zobaczyłeś, do czego jest funkcja file? A może trudno sie domyśleć, do czego służy funkcja in_array?
Ludzie - tak nie można. Stąd apel - nie dawajcie gotowców. Co nie znaczy, że nie chcę Ci pomóc - wprost przciwnie. Ale tak, byś, gdy za tydzień zaczniesz pisać inną funkcję, nie musał zadawać tych samych pytań. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Teraz to ja nie rozumiem. Al spokojnie, spokojnie. Powiedz, czy sprawdziłeś w manualu składnię podanych funkcji? Czy zobaczyłeś do czego jest funkcja file? A może trudno sie domyśleć, do czego służy funkcja in_array?
Ludzie - tak nie można. Stąd apel - nie dawajcie gotowców. Co nie znaczy, że nie chcę Ci pomóc - wprost przciwnie. Ale tak, byś, gdy za tydzień zaczniesz pisać inną funkcję, nie musiał zadawać tych samych pytań. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
ja jestem tu nowy, co do tego że nie chcesz mi podać gotowego rozwiązania to w 100% popieram ale co to jest do ******* ten manual, znaczy domyślam sie że to jakiś opi poleceń i że gdzieś tu jest link do niego tylko szuka i szukam i nie widze
![]() |
|
|
![]()
|
|
a to mnie zaskoczyłeś. Jeśli jednak udało ci się dojść do tego co teraz robisz bez manuala to 'respect' - i tak jesteś niezły.
Wszystko na temat php - www.php.net download manuala - czylli wszytko o php, i to pięknie, po polsku- polecam wersję *.chm - http://www.php.net/download-docs.php -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
ok, juz zrobiłem PS dzieki wszystkim za pomoc
do admina: może by skasować ten cały temat bo w sumie to nie zawiele z niego wynika... a temat faktycznie się mniej więcej powtarza.... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 12:12 |