![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Załózmy mam taki string:
Po 'obróbce', ten kod powinien wyglądać tak:
Podsumowując, zamiana \n na <br> wszędzie, oprócz tekstów w tagach [code=*]text[/code]. Mam takie coś:
najpierw zamieniam wszystkie \n na <br>, a potem niby 'pozbywam' się tego <br> ze środka tagów [code=*][/code]. Niby dlatego, że się nie pozbywam bo to nie działa... Ktoś mnie oświeci, nakieruje? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 37 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popróbuj najpierw zamienić coś jak /^((?<!\[code).*)$/ na \1<br/> a potem wytnij \r\n. Sorry ale nie mam gdzie sprawdzić teraz czy działa.
Edit: Trochę popłynąłem z tym look-behind. Może zastosuj preg_replace_callback zamiast preg_replace i ten str_replace daj w callbacku to będzie okej. Ten post edytował netmare 14.02.2013, 18:50:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie:
Warning: preg_replace_callback() [function.preg-replace-callback]: Requires argument 2, '[code=\1]\2[/code]', to be a valid callback
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 00:45 |