![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka. Mam problem, ponieważ buduję pewną stronę, która wymaga wyświetlania komunikatów i to wygląda mw. tak:
i najpierw ładuje mi funkcje display a następnie te, które wysyłają żądania o wyświetlenie danych komunikatów czego skutkiem jest to, że komunikaty się nie wyświetlają. Funkcja musi być na początku, bo jest do tego stworzony odpowiedni DIV wyświetlany w danym miejscu. I teraz pytanie czy idzie (jest jakaś funkcja - bo nie mogę jej odnaleźć) która pozwoli mi załadować element wyświetlający funkcję po załadowaniu strony. Jeśli ma ktoś inny pomysł jak załatwić to wyświetlanie notyfikacji to z checią poczytam. - nie mogę użyć w projekcie JS'a EDIT: Jednak mogę użyć JS. Tylko teraz jest problem typu, że nie jestem w tym zbyt dobry jeśli rozwiązaniem jest js to proszę chociaż o nakierowanie czego mam szukać. Ten post edytował Posio 13.02.2013, 20:55:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Funkcja musi być na początku, bo jest do tego stworzony odpowiedni DIV wyświetlany w danym miejscu. Nie, nie musi. Musi tylko wówczas, gdy ktoś ma źle zaprojektowaną aplikację.Poprawna aplikacja wygląda tak, że najpierw wykonuje się logika aplikacji, a dopiero potem jej wygląd. W takim schemacie, wszelkie błedy/noticy idą w logice, po czym bez problemu wszystkie mogą być wyświetlone przez częśc odpowiedzialną za wygląd. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki, zagubiłem się już w tym wszystkim i przeplatałem HTML'a z PHP. Problem rozwiązany
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:20 |