![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-orlik99- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Dopiero zaczynam swoją przygodę z Javascript (JQuery) dlatego proszę o wyrozumiałość. Tworze stronkę do zarządzania rekordami w bazie - rekordy są wyświetlone w tabelce - aby ją urozmaicić użyłem jquery - paginacja, wyszukiwanie (DataTable). Tabelka prezentuje się zgodnie z oczekiwaniami. W tabeli obok każdego rekordu mam przycisk radio. Napisałem funkcję która usuwa zaznaczony rekord i wyświetla w divie wyżej komunikat - i to działa. Jednak aby rekord zniknął z tabeli muszę odświeżyć stronę - wtedy owszem rekord zniknie ale komunikat o sukcesie niestety też. Jeśli to coś pomoże to dodam że po stronie PHP tylko div z treścią się zmienia i w zależności od wartości zmiennej w adresie includowane są odpowiednie pliki... sekcja head jest stała. Chodzi mi o efekt taki jak np w Joomla - gdy zaznaczę rekord i kliknę usuń tabela się odświeża (czyli rekord znika) i pojawia się stosowna informacja. Bardzo proszę o pomoc - myślę nad tym ponad tydzień i nie mogę sobie dać z tym rady. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
AJAX
|
|
|
-orlik99- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jak mam tego użyć? bardzo proszę o jakiś kod, który rozwiąże mój problem....
|
|
|
-orlik99- |
![]()
|
Goście ![]() |
Bardzo proszę o pomoc - nie wiem jak to ugryźć...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2006 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Po prawie 3-letniej przerwie w programowaniu, znowu raczkuję :) |
|
|
-orlik99- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cały czas próbuje jednak dalej nie mogę osiągnąć wymarzonego efektu...
Nie wiem co robię źle. Bardzo proszę o pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:36 |