![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam mały problem a mianowicie nie wiem jak w poniższym zapytaniu zrobić tak że jeśli Select nic nie zwróci funkcja zwróci 0 a jeśli select coś zwróci to funkcja zwróci tablice $allGalleryRowObject ?. Aktualnie jeśli Select nic nie zwróci mam komunikat Call to a member function fetch() on a non-object in.... Kod function getGalleryId($id) {
$connect = parent::getConnection(); $allGallery = $connect -> query('SELECT * FROM galeria_grupy WHERE id = '.$id.''); $allGalleryRowObject = $allGallery->fetch(PDO::FETCH_ASSOC); if (isset($allGalleryRowObject['id'])) { return $allGalleryRowObject; } else { return 0; } } Ten post edytował lukas69 11.02.2013, 13:33:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ja bym zalecił użycie bloków try-catch.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym przypadku nie chodzi wcale o wyjątki... A jedynie o to czy zapytanie znalazło dany rekord czy nie
![]() Autor nieco źle zatytułował temat... ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Super dokładnie o to mi chodziło...dziękuje i pozdrawiam
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
korzystać z PDO i "ręcznie" wklejać parametr do zapytania ;] (nie no super ]:->)...
ps. a czemu ma służyć jeszcze doklejenie pustego stringa do zapytania ''? ![]() -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:46 |