![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Mam serwis ogłoszeniowy, który kończę wdrażać - wersja stabilna, ale dopiero ruszam. Poszukuję do współpracy osoby, która będzie dokonywała drobne poprawki, tzw ulepszenia, których ja będę autorem. Od takiej osoby oczekiwałbym: - profesjonalizumu, - doświadczenia i obycia z PHP, - przedstawiania ofert na moje zlecenia - na takiej zasadzie bym płacił, - dodatkowym atutem będzie4 zrobienie prostych przeróbek graficznych. Proszę o kontakt na PW, resztę dogadamy. Mam jeszcze 2 inne projekty, które też już sa stabilnymi wersjami, ale kilka przeróbek będzie koniecznych. ps. panowie, którzy odpowiedzieli mi na PW, a nie dostali ode mnie info prosze o podanie maila. Forum ma możliwość napisania tylko 15 PW na dzień i teraz nie moge pisać :-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Poszukuję do współpracy osoby, która będzie dokonywała drobne poprawki, tzw ulepszenia, których ja będę autorem. he ? -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Przepraszam, ale ten temat nie służy do nabijania postów.
Proszę nie wstawiać nic nie wnoszących postów. UWAGA na usera sebastian.rozmus - facet bierze zlecenia, a nie potrafi zrobić nawet najprostszej rzeczy, "ucieka" i nie odpisuje na maile, gość niepowazny - moim zdaniem oszukuje uczciwych zleceniodawców. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Czemu oszust? Dostał kasę i uciekł?
Może zobaczył burdel w kodzie i uznał że szkoda jego czasu, bo to jest do przepisania a nie poprawek za kilka zł? Opisz dokładniej co zaszło, bo obecnie tylko oczerniasz użytkownika. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 12 Dołączył: 7.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, nie wziąłem żadnych pieniędzy. A sprawa wyglądała tak, że najpierw dogadalismy termin kilku dni. Jednak, potrzebowałem danych do płatności, żeby mieć na czym to testować. Po kilku dniach dostałem maila o tym, że nie wywiązuje się z terminu (mimo, że do tego czasu nie dostałem danych). Następnego dane do testowego konta zostały podane, jednak dałem znać, że mam zawalony dzień i będę późnym wieczorem - niestety nie dałem rady siąść do kompa po powrocie do domu, natomiast rano dostałem maila o tym, że szanowny Pan rafales zaczął rozmowy z innym zleceniobiorcą. Proszę się nie dziwić, że nie odpisuje na maile, gdyż uznałem, że jest Pan mało poważny a zlecenie także małe.
PS. I proszę nie mówić, że "nie potrafi zrobić nawet najprostszej rzeczy", gdyż nie miał Pan nawet okazji tego zweryfikować. pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 556 Pomógł: 40 Dołączył: 20.07.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prawda jest taka że nie bierze się poprawek bo to zawsze skórka za wyprawkę no chyba ze stawka wynosi x3
a to że zleceniodawca się złości to niech przyzwoicie zapłaci to nie będzie się złościć ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie, ja też mam tyle roboty, że nie zawsze zdąże wejść na GG czy Maila, a jak komuś zależy to podpisuje umowę. Sprawa wygląda tak, że dopuki nie została podpisana żadna umowa nie można mówić o żadnym oszustwie, bo jest to z kolei zagrożone karą za oszczerstwo/pomówienie(sprawa moze powodować pogorszenie opini publicznej o danej osobie)
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 14 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Gotham City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
UWAGA na usera sebastian.rozmus - facet bierze zlecenia, a nie potrafi zrobić nawet najprostszej rzeczy, "ucieka" i nie odpisuje na maile, gość niepowazny - moim zdaniem oszukuje uczciwych zleceniodawców. UWAGA na usera rafales - facet daje zlecania za 10 zyla, i nie potrafi sie z nikim dogadac. Mysli ze jest szejkiem bo ma 10 zyla - moim zdaniem oszukuje forumowiczów ![]() -------------------- Temat zamykam i przenoszę do Bangladeszu.
To jest wiadomość śmierci jeśli ją czytasz to znaczy że pozostało ci 30 sekund życia, więc lepiej zacznij się modlić. |
|
|
![]()
|
|
UWAGA na usera rafales - facet daje zlecania za 10 zyla, i nie potrafi sie z nikim dogadac. Mysli ze jest szejkiem bo ma 10 zyla - moim zdaniem oszukuje forumowiczów ![]() Jeżeli nie wiesz co i jak, to daj spokój z komentarzami! Ja mogę pokazać całą korespondencję, wtedy jasno i wyraźnie wyjdzie na jaw kto i kogo ściemnia. Jeżeli sebastian daje ofertę za X zł, potem nagle znika i nie odpowiada na maile oraz pw, to chyba z nim jest coś nie tak. Ja chciałem zapłącić tyle, ile zapropnował zleceniobiorca - nie powiedziałem, że chcę za 10 zł - więc nie piszcie bzdur. Jeżeli zleceniobiorca daje ofertę, a ja ją przyjmuję, to chyba nie jestem kimś, kto szuka frajerów. Jesli chodzi o kwestię tego czy skrypt jest ok napisany czy nie, to już sprawa drugorzędna. Zleceniodawca dostał całość plików, miał czs na zapoznanie się z tym co zlecam i ze strukturą skryptu - to gdzie był wtedy? Dokładnie, ja też mam tyle roboty, że nie zawsze zdąże wejść na GG czy Maila, a jak komuś zależy to podpisuje umowę. Sprawa wygląda tak, że dopuki nie została podpisana żadna umowa nie można mówić o żadnym oszustwie, bo jest to z kolei zagrożone karą za oszczerstwo/pomówienie(sprawa moze powodować pogorszenie opini publicznej o danej osobie) danielu poczytaj sobie o umowach ustnych, a do tego o tym, że jeżeli sie podepnie pod to wiadomości email to już kompletna forma umowy. A tutaj przykład: Sebastian: "Kod jest ok więc wycena zostaje bez zmian smile.gif Za całość 100zł i do jutra wieczora dokończe." Tak wiec o oferta zleceniobiorcy, potwierdza, że kod jest dl aniego ok, podaje termin wykonania. Nie wywiązuje się z tych ustaleń - kto zatem zawinił? Podkreslam raz jeszcze - nie piszę tego komentarza po to, by zaszkodzić sebastianowi, a dlatego, że nie wywiązał się z ustaleń umowy, która powzięliśmy. Nie mam zamiaru mu zaszkodzić, nie jestem trollem internetowym. Jednak dla mnie umowa ustna jest tak samo ważna jak umowa pisemna. A jeżeli ktoś nie dorósł do tego, by dotrzymywac warunków takiej umowy - trudno, nie moja wina, chciałem tylko powiedzieć innym, żeby uważali na podobne postepowania nieodpowiednich ludzi. Jeżeli więc uraziłem kogoś słowem "oszust" - to sorki, ale zachowanie sebastiana do tego mnie pociągnęło. Dziwne, że po sebastianie identyczne zapytania wysłałem do innego usera z forum i podał własną ofertę. Ja ją zaakceptowałem i dogadujemy się ok, odpisuje na maile, podaje terminy, których dotrzymuje, również nie było pisemnej formy umowy. prawda jest taka że nie bierze się poprawek bo to zawsze skórka za wyprawkę no chyba ze stawka wynosi x3 a to że zleceniodawca się złości to niech przyzwoicie zapłaci to nie będzie się złościć ![]() Zapytam Cię w inny sposób. Daję zlecenie, ty podajesz ofertę, np. termin 3 dni, cena za wykonanie usługi 500zł. To co, wg Ciebie mam Ci zapłącić 1500zł? Kurdę, zastanów się o czym piesz, to nie była robota, gdzie pisałem, że powyżej 100zł nie akcpetuję ofert. Sebastian dał propozycję, która zaakceptoiwałem. Jeśli by powiedział 1500zł, pewnie bym odmówił - do kogo więc ale? Ten post edytował rafales 8.03.2013, 09:31:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 6 Dołączył: 9.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Super, ale forum to nie miejsce na takie pranie brudów. Jak masz żal do kogoś to wygadaj się do swojej kobiety lub faceta i zaoszczędź nam ten mydlanej opery.
|
|
|
![]()
|
|
Proszę się nie dziwić, że nie odpisuje na maile, gdyż uznałem, że jest Pan mało poważny a zlecenie także małe. Ciekawe stwierdzenie. tymbardziej, że kontakt był do momentu, az zaakceptowałem ofertę. Powiedziałem zgadzam się, liczymy termin realizacji - i tutaj klops, kontakt się urwał zupełnie. Stąd nie rozumiem, dlaczego teraz sebastian.rozmus próbuje wszystkim powiedzieć, że ja kłamię. Stwierdzam fakty i na ich podstawie wystawiam opinię, nie wyssałem tego z palca, to owoc tego, że zleceniobiorca "uciekł" bez wywiazania się z warunków, które oboje zaakceptowaliśmy. Myśle, że na tym temat powinien zostać zakończony. Jeszcze raz podkreslam - korespondencja jest do wglądu, bo ja nie oczerniam, piszę o faktach, które są niestety przykre. Super, ale forum to nie miejsce na takie pranie brudów. Jak masz żal do kogoś to wygadaj się do swojej kobiety lub faceta i zaoszczędź nam ten mydlanej opery. To dlaczego tutaj piszesz? Uznałem, że to miejsce jest odpowiednie dla takich wątków. Nikogo nie zmuszam do czytania. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze raz podkreslam - korespondencja jest do wglądu, bo ja nie oczerniam, piszę o faktach, które są niestety przykre. Wklej tutaj, chętnie się dowiemy co i jak. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym zobaczyć jak wygrywasz sprawę w sądzie na podstawie umowy ustnej na kwotę 100zł.
Jeśli sebastian.rozmus wyrazi zgodę, to również chciałbym przeczytać całość, bo temat nawet ciekawy ![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Chciałbym zobaczyć jak wygrywasz sprawę w sądzie na podstawie umowy ustnej na kwotę 100zł. Znając nasze sądy to na kwotę 100zł by nie wygrał nawet sprawy na podstawie pisemnej umowy....
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znając nasze sądy to na kwotę 100zł by nie wygrał nawet sprawy na podstawie pisemnej umowy.... Chyba sprawy nawet by nie było. Za mała szkodliwość czynu, czy jak to się fachowo nazywa. A nawet jeśli, kto zapłaciłby za postępowanie? ![]() Ale jakby powiedział Wołoszański, nie uprzedzajmy faktów. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
ja nie zakąłdałbym sprawy, bo to dl amnie śmieszne. Piszę tylko po to, że ustaliłem z userem jedno, a on z tego się nie wywiązał.
Szkoda mi czasu na ten temat, a tak jak napisał ktoś powyżej, treści pw i email dam twedy jak wyrazi na to zgodę sebastian, bo dla mnie etyka jest ważna i nie zamiaerzam umieszczac korespondencji bez zgody drugiej strony. |
|
|
![]()
|
|
ja nie zakąłdałbym sprawy, bo to dl amnie śmieszne. Piszę tylko po to, że ustaliłem z userem jedno, a on z tego się nie wywiązał. Jak na razie to jest 1:1. Też się nie wywiązałeś, z tego co napisał. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
nadal nie rozumiem o czym piszesz. Zresztą. Nie interesuje mnie to już. Ja nie powiedziałem nieprawdy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:39 |