![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bot jest napisany w php i zastanawiam się jakie opcje mu dodać. Chciałbym dodać jeszcze pare ciekawych opcji, aby odróżnić się od konkurencji.
![]() Myślałem nad tym, aby prowadzić przy jego pomocy statystyki kanalu. Sprawa jest dość prosta, obawiam się tylko o obciążenie serwera. Czy bot nie obciąży go za bardzo? W drodze do napisania są również zdarzenia join, part, mode, topic. Czy ta opcja na pewno się przyda? Póki co nie ma odpowiedzi na ctcp i nie wiem czy to pisać. Wydaje mi się że to zbyteczne, bo żaden klijent irc z tego nie korzysta. Zainteresowanych zapraszam na http://splatch.desk.pl/irc-bot/ są tam do pobranai żródła oraz krótko opisany sposób tworzenia nowych pluginów. Czekam na Wasze opinie oraz oceny, czy opłaca się dalej pisać tego bota i w którym kierunku. -------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
php PRO -> skrypty
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przydaloby sie aby botek mogl sie logowac na serwer z haslem , coraz wiecej (moich znajomych) zabezpiecza serwery haslem... znam hasla wiec nie problem ale z botem juz tak
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to dodanie jednej lini kodu w sumie
![]() PASS <i tu haslo> podjrzewam ze bot splatch to potrafi. jak nie to zrobilem kiedys swojego slavee.strefaphp.net jednak widze teraz w nim same wady ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hyh moje dziecko też śpi
![]() -------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Vengeance @ 2004-11-09 21:49:53) to dodanie jednej lini kodu w sumie ![]() PASS <i tu haslo> podjrzewam ze bot splatch to potrafi. jak nie to zrobilem kiedys swojego slavee.strefaphp.net jednak widze teraz w nim same wady ![]() a dokladnie gdzie to wpisać ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2004 Skąd: Suwałki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozecie podac poprawny adres URL bo ten nie dziala :/
Ten post edytował Forgoot 29.01.2005, 11:00:48 -------------------- "Nie bój się krytyki, ale pochwały lękaj się bardzo"
Zapraszam: www.Przerosl.com.pl ! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 21:51 |