![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pytanie odnośnie używania kilku animacji działających na bibliotece jquery w jednym pliku. Otóż np w pliku głównym index.php zamieszczam " <script type="text/javascript" src="js/jquery-1.9.1.js"></script> " w sekcji header. Poniżej zamieszczam includy z header , content i stopka. W header mam jedna animacje jq a w content mam drugą animacje. Działa tylko ta która jest otatnio wczytana przes stronę czyli w tym przypadku tylko content. Macie jakieś sposoby na tego typu sytuacje ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj.
Pokaż jakiś kod albo podaj adres strony z tym problemem, bo z taką ilością informacji nie jest możliwe aby Ci pomóc. Pozdro. -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(poprzedni post zapisał się dwa razy...)
Ten post edytował tolomei 10.02.2013, 14:56:34 -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strona jest w budowie więc nie jest umieszcozna jeszcze na żadnym serwerze.
kodu byłoby sporo do wklejania ale struktura wygląda w ten sposób:
Problem ma dziwną naturę, bo nie jest on schematyczny. Obecnie męczę się ze zrobieniem bocznego panelu na stornie z reklamą w jq. W srodek.php mam animacje przewijania strony do gory po naciśnięciu strzałki. W tym samym pliku umieszczam kolumnę z reklamą google która ma przewijać się wraz ze stroną od pewnego momentu. Funkcje odwołujące się do wywołania animacji również znajdują się w tym pliku. Okazuje się, że aby obie animacje działały razem, muszę funkcje animacji reklamy wkleić do sekcji head. Zagmatwany problem i zabardzo nie wiem jak to wytłumaczyć a nie chce wklejać tony kodu bo sam doskonale wiem jak to się wtedy ciężko ogarnia... Miałem już z tym problem wcześniej gdy do jednej biblioteki jquery odwoływałem kilka animacji. Czasami nie ma problemu, a czasami jedna z animacji blokuje inne przez co działa tylko jedna. No cóż, w każdym razie poradziłem sobie z tym konkretnym problemem ale rozwiązanie nie jest satysfakcjonujące. W dodatku strona przy przewijaniu zaczeła strasznie mulić. Ciężko mi się żyje z jquery : ( |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:28 |