![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Pisze do was jako ostatnia deska ratunku.. Potrzebuje uruchomić program. Od razu z góry zaświadczam ,że pracuje na tym samym użytkowniku w linuxie, a sposób wydawania poleceń różni się tylko tym ,że jedne to są przez putty (działające) a drugie przez php (nie działające). Normalnie program (przez putty) uruchamiam tak:
Zwraca mi poprawnie. No i samo uruchomienie programu czyli: terminal chodzi - program też. No i robie to z PHP
I takie błędy wyskakują :
Oczywiście w przypadku normalnego uruchamiania wszystko chodzi bardzo dobrze. Pozdrawiam. p.s Od razu powiem ,że uruchamianie programu tzn. wpisanie tego do skryptu basha i zapisanie jest nie możliwe gdyż (samo ./hltv) musze robić ręcznie gdyż ostatni parametr jest zmienny. Ten post edytował dram 9.02.2013, 03:30:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdy wpiszesz ten błąd w google masz kilka rozwiązań. Głównie chodzi o to że źle zdeklarowałeś ścieżki i ich odwołania.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wybacz ale nie rozumiem jak źle ?
Robie praktycznie tak samo jak w putty ale w php nie działa, poza tym wchodze do folderu przez 'cd' Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problemem nie jest tu apostrof? Wysyłasz string drugiego parametru, zamiast string który ma w sobie "zmienną".
Ten post edytował !*! 9.02.2013, 16:24:52 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
spróbujmy, ale ten $LD_LIBARY_PATH - nie jest 'zdefiniowany' w moim skrypcie.
Nadal nic nie zwraca --- Po prostu to co wpisuje w putty, przepisałem do php i dziwne jest to ,że w php nie śmiga ![]() -- To dziwne ale próbuje zmienić katalog poprzez cd (nawet na roocie) i katalog nie chce mi się zmienić ... Nie wiem co jest grane z tym php i ssh Ten post edytował dram 9.02.2013, 21:42:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 07:02 |