Pierwsze koty za płoty. Drugi problem jaki mam to dodanie kilku wierszy do bazy damych mysql poprzez wypełnienia formularza post.
Wyświetlić 4 formularzepotrafie ale chyba źle formułuje zapytanie do bazy danych. Pomożcie mistrzowie

Zamieszczam kod jaki mam do tej pory :
<form action='' method="post"> <table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" class="display" id="example"> <tr><h5>Obowiązkowe pola oznaczone *
</h5> <th style="text-align:center">NR
</th> <th style="text-align:center">Nazwa*
</th> <th style="text-align:center" >Adres internetowy
</th> <th style="text-align:center" size="69">Adres
</th> <th style="text-align:center">Telefon
</th>
<th style="text-align:center">Uwagi
</th>
for($i = 1; $i <=4; $i++) {
<th style="text-align:center"><input type="text" size="3" value='' name="form[]"></th> <th style="text-align:center"><input type="text" value='' name="form[]"></th> <th style="text-align:center"><input type="text" value='' name="form[]"></th> <th style="text-align:center"><input type="text" value='' name="form[]"></th> <th style="text-align:center"><input type="text" value='' name="form[]"></th> <th style="text-align:center"><input type="text" value='' name="form[]"></th>
}
<input type="hidden" value='1' name="send"> <input type="submit" value='Dodaj producenta'>
}
if(isset($_POST['send']) && $_POST["send"]==1){ //sprawdzanie czy formularz został wysłany
// ustanawiamy poł±czenie z serwerem baz danych
// wybieramy bazę danych
// konstruujemy zapytanie
$zapytanie = "INSERT INTO producenci VALUES ";
for($i = 0; $i < 6; $i++) {
$zapytanie .= "('" . $_POST['form'][$i] . "')";
if($i < 6 - 1)
$zapytanie .= ", ";
}
// cała reszta kodu
echo "Producent został poprawnie dodany!<br />Za chwilę nastąpi przekierowanie kontaktów. Proszę czekać."; header("refresh: 12; url=kontakty.php"); }
Podzieliłem cały kod odpowiednimi znacznikami ale nie wiem czy jest to czytelne....?
A może w inny sposób należy to zrobić

posidam tabele producenci która ma kolumny id, nazwa,adres www, adres, telefon, uwagi
Przekazanie tych danych poprzez tablice post . Następnie jak sformułowac zapytanie do bazy aby dodac np 4 wiersze jednoścześnie
Ten post edytował wojtek1988 8.02.2013, 23:42:02