![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem zmuszony wykonać skrypt który z poziomu przeglądarki połączy się z innym serwerem na losowym porcie i pobierze z niego zawartość tekstową. Nie mogę wykonać tego po stronie php ponieważ generuje to ogromny ruch któremu nie sprosta serwer a z poziomu przeglądarki każdy użytkownik łączył by się sam i nie było by tego problemu. W jaki sposób można tego dokonać omijając w jakiś sposób cross domain? Nie mam możliwości zmiany konfiguracji serwerów do których się łącze. Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 205 Pomógł: 43 Dołączył: 5.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może WebSockets przyjdzie z pomocą:
https://developer.mozilla.org/pl/docs/WebSockets Nie jest to rozwiązanie na wszystkie przeglądarki ale być może uda się chociaż częściowo odciążyć serwer. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 18 Dołączył: 11.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz ominąć cross-domain to są chyba tylko takie opcje:
-iframe (brak możliwości użycia JS wewnatrz ramki) -rozszerzenie dla przegladarek -aplikacja np. oparta o node.js Gdybyś opisał problem dokładniej to może znalazłaby się jeszcze inna opcja. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 11:16 |