![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2012 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Witam zrobiłem szablon strony (grafike) w gimpie i mam pytanko jak to pociąć gimpem czy gimp mi sam to zakoduje ? może mi ktoś jakoś jaśniej wytłumaczyć bo w tych tutorialach to jakoś skomplikowanie pokazują.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 22 Dołączył: 1.06.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gimp Ci sam tego nie zakoduje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2012 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
ale to jak to samemu zakodować takie obrazki ? a photo shop koduje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat a photo shop koduje To zapłać fortune za photoshopa i przestan gadać, że płatne photoshop robić coś, a darmowy gimp czegoś nie robi....Cytat ale to jak to samemu zakodować takie obrazki ? Normalnie. Akurat ja się tym nie zajmuję to ci nie powiem, ale na pewno jest w necie cała masa darmowych kursów jak to robić.ps: google -> gimp cięcie i okazuje się, że i gimp coś tam tnie. Czy to jest to o co ci chodzi, to inna bajka ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 8 Dołączył: 10.08.2011 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
zapisujesz pociete obrazki i wstawiasz normalnie na strone, np. w divach
a to co mozna wstawic za pomoca css/html to robisz kodem, np. tlo, gradienty, cienie, napisy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 2 Dołączył: 31.01.2007 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam zacząć od nauki HTML. Najlepiej jakiś kurs - to nie boli. Polecam 'html dla zielonych' wygooglowac i nic na szybko tylko zacząć naukę od podstaw.
-------------------- ..:: wiNNing is NOT everything. . . aTTitude IS ::..
MAGma.photoGallery |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:18 |