![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam peweim problem z importem danych z xmla, tzn. przychodzi xml i jest zapisywany do tabeli tymczasowej tu prawie wszytsko jest ok, natomiast kiedy zaczynam przepisywac produkty do tabeli "produkcyjnej" juz tak kolorowo nie jest, wszytskich rekordow jest ok 7000 i nie wiem czy dany rekord jest juz w bazie czy nie, wszytsko ejst odpalane cronem co 10 min, ale pokolei
import do tabeli tymczasowej wyglada tak i on jest odpalany jako pierwszy:
tu pojawia sie pierwszy poblem, pole akcja sluzy do wykrycia czy dany produktu jest juz w bazie i czasem mimo ze produkt jest w bazie zwroci 0, i duplikuje mi produkty; nastepnie kopiowanie produktow podzielime na czesci po 2000 produktow kazda, i tu wydaje sie byc wszytsko ok, oprocz zduplikwoanych produktow
i na koniec leca ceny tez podzielone po 2000 rekordow, cala tablica cen jest czyszczona i uzupelniena od nowa
i tu pojawia sie kolejny problem bo zdarza sie ze nie przepisze mi cen z osatnich rekordow; |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadaj klucz odpowiednim kolumnom a unikniesz duplikatów np. dla tabeli xml_produkty nadaj klucz PRMIARY kolumnie IDXProduktu a podczas dodawania rekordu
oo fajny błąd wyświetla o.O INSERT IGNORE INTO dzięki czemu powielone rekordy zostaną zignorowane Ten post edytował CuteOne 8.02.2013, 11:35:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale to zapytanie powinno zapowiebic duplikowaniu sie produktow
i to zawsze są to koncowe produkty ktore duplikuje w tabeli `xml_produkty` wszytsko sie zgasza tu nie ma duplikatów, duplikaty pojawiają się w tabeli `oferta_produkty` a danie klucz PRMIARY dla kolumny IDXProduktu w tabeli oferta_produkty odpada bo wtedy nie bedzie mozna dodać produktu z poziomu strony, czy jest możliwe ze zapytanie które przekazuje do multi_query jest za długie ? Ten post edytował kl4mor 11.02.2013, 08:39:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:43 |