![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 2 Dołączył: 5.12.2010 Skąd: Fulda Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie jak za pomocą JavaScript czy jQuery pobrać stronę, wydostać z niej odpowiedni fragment i wysłać postem do pliku php.
Wszystko ma działać tylko z JS, zero php/curl. Dość kilka miesięcy się nad tym trudzę, dziś postanowiłem zapytać was o pomoc. Przedstawiłem to na php jak to ma działać z js
Ten post edytował Saki 7.02.2013, 07:20:08 -------------------- Moje serwisy: services.itunix.eu | spytajsie.com
Server: Debian; Desktop: Mac Mini 10.8.1, ArchLinux XFCE |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie lubię podcinać skrzydeł... ale AJAXem nie załadujesz na stronę "a" strony "b" - innymi słowy problem crossdomain... A inaczej raczej ogólnie strony przez JS nie załadujesz... Więc chyba jednak przydałby się PHP...
Same regexpy w JS nie są trudniejsze od PHP - poszukaj czegoś o obiekcie RegExp w JS i starczy. -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Takie coś jest możliwe, gdy skrypt JS pobierający dane ze strony A uruchomimy z konsoli w przeglądarce. Wtedy można użyć jQuery.ajax() aby wysłać GET-em pobrane dane na nasz serwer B. Pozdrawiam. Ten post edytował tolomei 7.02.2013, 19:59:29 -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 2 Dołączył: 5.12.2010 Skąd: Fulda Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Takie coś jest możliwe, gdy skrypt JS pobierający dane ze strony A uruchomimy z konsoli w przeglądarce. Wtedy można użyć jQuery.ajax() aby wysłać GET-em pobrane dane na nasz serwer B. Pozdrawiam. A mógłbyś mi pokazać jakiś przykład tego wykonania? -------------------- Moje serwisy: services.itunix.eu | spytajsie.com
Server: Debian; Desktop: Mac Mini 10.8.1, ArchLinux XFCE |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykład...
To zależy od strony, z której chcesz coś pobrać. Powiedzmy, że masz stronę, na której istnieje lista linków na przykład. Pozycji jest 1000. Html na którym mi zależy wygląda tak: Skrypt do konsoli wyglądałby tak mniej więcej:
index.php:
Nie testowałem tego nigdzie. Myślę, że powinno działać. Pozdrawiam. Ten post edytował tolomei 8.02.2013, 20:28:01 -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:34 |