![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jak zmodyfikować poniższy kod aby poza cyfrą słownie pokazywało zawartość diva ze strony. Przygotuję sobie 5 divów w pliku php np. z obrazkami (ten sam plik w który wywoływana jest cyfra słownie) I teraz jeśli użytkownik otrzyma wartość "case 1" i zobaczy słowną cyfrę "jeden" to chciałbym też aby razem z nią wyświetlał się określony div w tym przypadku <div id="jeden"> z obrazkiem zdefiniowanym w stylach.
pozdrawiam Ten post edytował Maker5 6.02.2013, 23:52:19 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lub jeżeli $r to również nazwa klasy to
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lub jeżeli $r to również nazwa klasy to
wszystko pięknie tylko coś mi jeszcze przyszło do głowy i muszę trochę zmodyfikować swój pomysł. Mam plik index.php w którym mam stronę i wyświetlają się te cyfry w zależności od wyboru. Oczywiście nie mogę w tym pliku umieścić pięć divów bo będą one od razu widoczne a mają być widoczne w zależności od wyboru przez użytkownika. Więc czy jest możliwość zrobienia tego tak, że tworzę sobie <div id="liczba_obraz"> i wstępnie jest on pusty. Ale do niego będą ładowane <div class="jeden"> <div class="dwa"> <div class="trzy"> itd. w zależności od tego co wybierze użytkownik a w stylach te divy będą zdefiniowane odgórnie np tak.
proszę o pomoc i dziękuję Ten post edytował Maker5 7.02.2013, 11:40:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
działa ![]() ale troszę to zmieniłem i wygląda to tak:
ale w związku z koniecznością nie obciążania strony kolejnymi wczytywanymi kilobajtami mam jeszcze jedno pytanie. Jak teraz sprawić aby zamiast automatycznego pokazywania zawartości div class czyli zdefiniowanego obrazka jpg był po prostu napis np. "zobacz obrazek" i gdy użytkownik kliknie ten napis to wyskoczy mu dopiero np. w formie ligtboxa zawartość div class czyli obrazek-plik jpg. Ten post edytował Maker5 7.02.2013, 14:49:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:08 |