![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z doinstalowaniem podstawowych programów do środowiska Gnome systemu Debian, a mianowicie: 1. Zainstalowałem czystego debiana wheezy z podstawowymy akcesoriami. 2. Zainstalowalem serwer graficzny xorg 3. Zainstalowałem środowisko gnome (aptitude install gnome-shell gnome-audio). Po uruchomieniu gnome nie ma na nim w nim żadnych programów, nie wspominając o terminalu. I teraz nasuwa się pytanie, jak zainstalować gnoma tak, aby były w nim te wszystkie niezbędniki? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
raczej niema czegoś takiego jak "niezbędniki"
dla każdego co innego może być niezbędne więc twórcy debiana niczego nie narzucają dając pewną wolność wyboru ja ze swojej strony na początek mogę polecić instalację synaptic i iceweasel(firefox) a reszta wedle uznania ![]() Ten post edytował sazian 6.02.2013, 23:00:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2013 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie. Przykład? Debian jako środowisko desktopowe i jako środowisko serwerowe. Wspólnych pakietów znajdziesz niewiele dla obydwu
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:12 |