Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP] Sprawdzanie czy zmieniła się zawartość strony..., Nietypowe pytanie ;)
--anton--

Goście

Witam wszystkich mam takie nietypowe pytanie do znawców tematu jako że z PHP mam mało do czynienia i polegam raczej na gotowych rozwiązaniach chciałem skorzystać z waszej pomocy i zadać pytanie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Załóżmy mam stronę dla przykładu z typami:
http://www.typersi.pl/typer,waldi.html

I teraz czy jest możliwość aby jeśli zostanie ona zaktualizowana żebym dostawał info na maila że strona ta została zaktualizowana?. Skrypt mógłby sprawdzać taką stronę np. co godzinę... i teraz pytanie czy można to w jakiś prosty zrobić(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
I jak mniej więcej wyglądałby skrypt o jakie funkcje oparty no chyba że ktoś byłby tak miły i zaserwował mi gotowca w ramach rozrywki o ile tak jak pisze nie jest to zbyt skomplikowane (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Podejrzewam że chyba będzie najprościej sprawdzać czy został dodana pozycja do tabeli czyli teraz mamy <tr><td>6</td> czyli dwie następne mogą być <tr><td>7</td> no chyba że będzie bp. dwa dni przestoju to pojawi się <tr><td>9</td> tylko jak to ładnie ubrać w jakąś funkcję (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:21