![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jakiś czas temu widziałem stronę dzięki, której można było mniej więcej obliczyć koszt stworzenia strony www. Na bierząco liczyła kwote końcową. Wiecie gdzie można znaleźć taką strone?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie mogę...
![]() Cytat - Ile kosztuje zrobienie strony WWW? - Tyle co samochód. - Jaki samochód? - Jakiej strony? Wycena strony WWW to rzecz bardzo względna i indywidualna dla projektu. Nie opierałbym się tutaj na jakichś magicznych kalkulatorach. Licealista zrobi Ci wizytówkę za 150 zł, firma zrobi Ci podobną za 15k zł. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 7 Dołączył: 6.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ktoś już kiedyś napisał, więc powtórzę:
Proste i jasne. Stawkę godzinową ustalamy w oparciu o własne umiejętności, a to już dużo łatwiej wycenić, niż stronę. Tylko bez przesady, w żadną stronę - tu też lepiej, jeśli ocenia neutralna osoba trzecia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wycenia się takich rzeczy z automatu - z jednego prostego powodu, najważniejszy w równaniu jest WWZK (wizualny wskaźnik zamożności klienta) który niestety trzeba wyznaczyć samemu ![]() -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2016 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Nie wycenia się takich rzeczy z automatu - z jednego prostego powodu, najważniejszy w równaniu jest WWZK (wizualny wskaźnik zamożności klienta) który niestety trzeba wyznaczyć samemu ![]() Również uważam, że taki sposób wyceny nijak ma się do rzeczywistości. Firma, której zleca się wykonanie strony nie będzie posługiwała się wyceną w internecie, ale swoją własną. Firma indywidualnie wycenia [ciach na spamerski link]dla każdego klienta z osobna. Bardzo duży wpływ na wycenę ma budżet klienta - od tego będzie zależał wygląd i funkcjonalność strony. Na pytanie ile kosztuje strona internetowa możemy usłyszeć tylko "a ile Pan ma?" i tutaj zaczynają się negocjacje, opis oczekiwań i cała masa pytań. Także nie jest to rzecz, którą wyceni automat. Do tego każda firma będzie inaczej się cenić.
Powód edycji: [Daiquiri]: Serio? Ze spamerskim linkiem? Jeszcze temat z 2013?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 556 Pomógł: 40 Dołączył: 20.07.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strona internetowa kosztuje nic/prawie nic, aplikacja internetowa dużo, dodatkowe działania dużo, marketing dużo etc. dużo
![]() więc co tu wyceniać jak nie ma co ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale poco ten odkop?
Cytat 6.02.2013 Cytat strona internetowa kosztuje nic/prawie nic Jak zrobisz mi za darmo to się zgłoszę ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 45 Pomógł: 16 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odkop, żeby przyspamować linkiem
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 556 Pomógł: 40 Dołączył: 20.07.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kayman ok masz rację, nie napisałem tego na poważnie
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 08:42 |