![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapłacę za pomoc dotyczącą właściwego wykorzystania pluginu jquery multiselect (erichynds).
Mam stronę główną na której jest lista select oraz przycisk Dodaj. Po kliknięciu Dodaj otwiera się nowe okno z możliwością dodania nowej opcji do listy select. Schemat ten działa mi tylko w uproszczonej wersji bez wykorzystania pluginu. WERSJA DZIAŁAJĄCA BEZ PLUGINU: GŁOWNA STRONA: <script type="text/javascript"> function openBrowser() { okno = window.open('okno.php','okno','width=830,height=400,resizable=no,scrollbars=yes'); } </script> <select id="example" name="example"><option value="0">aaa</option><option value="1">bbb</option></select> <a href="#" onClick="openBrowser()">Dodaj</a> NOWE OKNO: <script type="text/javascript"> parent.opener.document.getElementById("example").options[2] = new Option("ccc","2"); parent.opener.document.getElementById("example").options[2].selected = true; </script> ---------------------------------------------------------------------------------------- WERSJA NIE DZIAŁAJĄCA Z PLUGINEM który trzeba przerobić ale nie wiem jak:( GŁOWNA STRONA: <script type="text/javascript"> function openBrowser() { okno = window.open('okno.php','okno','width=830,height=400,resizable=no,scrollbars=yes'); } </script> <select id="example" name="example"><option value="0">aaa</option><option value="1">bbb</option></select> <a href="#" onClick="openBrowser()">Dodaj</a> NOWE OKNO: <script type="text/javascript"> $(function() { var el = $(parent.opener.document.getElementById("example")).multiselect(); $("#add").click(function(){ var opt = $('<option />', { value: 2, text: 'ccc' }); opt.attr('selected','selected'); opt.appendTo(el); el.multiselect('refresh'); }); }); </script> <input type="button" id="add" value="Add" /> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:13 |