![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 1 Dołączył: 21.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam do zrobienia projekt w którym szablon głównie opiera się na css3 (zaokrąglenia oraz cienie) i niestety ze wsparciem dla ie8. Znalazłem coś takiego jak CSS3 PIE co załatwiłoby mi problem wsparcia pod ie, lecz nie chce mi działać w projekcie pod symfony2. Na zwykłym dokumencie html działa jak należy. Ktoś miał problem z odpaleniem tego skryptu? Usuwałem wszystkie assetsy, czyściłem cache, dawałem wszelkie sciezki jak i lokalizacje biblioteki i dalej żadnego efektu pod ie8. Poratuje ktoś? Naprowadzi? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował kropka89 5.02.2013, 17:26:47 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cóż możemy poradzić bez konfiguracji frameworka, bez dostępu do np. zrzutu ekranu z jakiegoś firebuga czy innego narzędzia webdevelopera, bez znajomości konfiguracji serwera?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 1 Dołączył: 21.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CSS3PIE to skrypt js więc powinno działać niezależnie od konfiguracji serwera i zdawało mi się też ze niezależnie od konfiguracji symfony zwłaszcza, że nie ładuje go przez zadnego bundla.
Mam /web/css/main.css i w nim ładuje skrypt w treści selectora {behavior: url(../pie/PIE.htc);} no a skrypt oczywiscie jest w /web/pie/PIE.htc. Pod IE widać linijke z tym fragmentem kodu lecz wyniku żadnego nie ma. Dodatkowo wylaczylem wszystkie inne style zaladowane w IE i dalej nic. Ten post edytował kropka89 5.02.2013, 18:20:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może zacznij od próby, czy masz dostęp do tego dokumentu z poziomu przeglądarki, następnie zobacz czy na stronie ten plik jest załadowany.
|
|
|
![]()
|
|
Skrypt się ładował ale jego działanie dopiero dzisiaj zrozumiałem.
Skrypt ładuje jakieś tło na elemecie macierzystym, a że ja miałem ustawione tło bez !important to tła ze skryptu nie było widać. W sumie nie jestem pewny tego działania ale jak dałem nie ostylowany element macierzysty to wszystko zaczelo działać. Do zamknięcia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 21:30 |