![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Zrobiłem odświeżanie strony z panelu admina. Klikam przeladuj i przeladowuje strone wszystkim co sa na stronie. Działa to tak, że zapisuje na innym serwerze godzine przeładowania i generuja nowa strone (zmienia tylko czas do porowania) i js sprawdza czy strona ma taki sam czas, jesli nie to przeladowuje.
Pokaze na przykladzie:
I to wszystko działa ale czasami odświeża cały czas. Nie wczytuje aktualnej godziny. Musze wejsc odswieżyć sobie strone i dopiero wtedy wczyta dobrze. Cache chyba... jak mozna to rozwiązać inaczej? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki ale to nie to niestety bo sprawdzałem wczoraj.
U mnie wygląda to tak. Mam stronę, a w niej iframe i w tym iframe jest właśnie strona, która się odświeża i w/w skrypt js. Czasami po odświeżenie zawartość ramki dalej pokazuje stary czas, który jest podany w zmiennej: var now. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że ten czas generowany jest z PHP i wrzucany do JS?
Czyli podejrzewasz, że cacheowane jest to co w ramce całe i stąd ten czas się nie zmienia? Może spróbuj tej samej techniki. Gdy odświeżasz tą ramkę dodaj jakiegoś randomowego GETa do adresu. (nie wiem czy dobrze rozumiem) |
|
|
![]()
|
|
Dobrze myślisz.
Tak php generuje kod html (tworzy go) i tam wpisuje czas i drugi czas idzie na drugi serwer. To w takim razie musiałbym zrobić ramke w ramce czyli: index -> ramka (if frame src=wlasciwa_ramka.html?1231231) -> wlasciwa ramka I to by zadziałało? |
|
|
![]()
|
|
Poczekaj poczekaj jest łatwiejsze wyjście (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Już piszę...
EDIT: Ten kod powinien wystarczyć o ile nie masz w tym adresie iframe'a żadnych zmiennych GET, jesli masz trzeba pokombinować. Ale ogólnie wystarczy nie odświeżać dosłownie a ładować z innym GETem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Ten post edytował Sephirus 5.02.2013, 09:40:30 |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje mistrzu świata. Sprawdzę będąc w domu bo teraz w robocie siedzę.
Wprowadziłem w/w skrypt i wszystko działa (chyba) jak należy. Dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 00:41 |