![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest bardziej pytanie chyba logistyczne jak techniczne, chociaż i kod jeśli ktoś ma pod ręką by się przydał
![]() Rozchodzi mi się o to, że w danym folderze np.: xyz, mam 100 obrazków i chciałbym aby przy każdym np. odświezniu strony, wyświetał mi jeden obrazek, i nigdy więcej go nie wyświetlił. Jak to zrobić? Może być i plik txt nie koniecznie baza, abym nie musiał dodawać ręcznie img do bazy. Z góry będę wdzięczny za każdą radę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najłatwiej - wczytywać jakikolwiek, a potem usuwać. ;P
A tak idąc bardzo na skróty w totalcommander masz narzędzie do wielokrotnej zmiany nazw plików, zmień tak by były z zakresu 0001-9999. w pliku licznik.txt wpisz sobie 1, poszukaj w necie jakiegoś tutka do napisania licznika odwiedzin, ale zamiast wyświetlać ile osób weszło na stronę wyświetlaj obrazek o takiej liczbie. Tak na prawdę możesz napisać sobie sam ten kod: 1. pobierasz zawartość pliku 2. wyświetlasz img src=$nrFile / 3. nadpisujesz plik wartością $nrFile++ Jeśli chcesz być pewnym że nikt nie zobaczy 2 razy pliku musisz blokować dostęp do pliku *.txt przed odczytaniem danych, następnie podnosić wartość o 1 i odblokowywać go - tak by przy wielu wizytach na raz kod się nie pomieszał, a pliki nie mają kolejkowania wbudowanego tak jak mysql. -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da rade to maksymalnie uprościć? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 22:42 |