![]() ![]() |
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%)
|
Ostatnio ciągle obserwuje sygnatury pełne rysunków, zamaist tekstów a jak mówi regulamin REGULAMIN SYGNATUR maks 3 linie a obrazki 15x15 px. Według mnie powinno się coś z tym zrobić bo to faktycznie spowalnia =_=
Ten post edytował Puciek 22.09.2004, 19:08:28 -------------------- |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%)
|
mała poprawka - linii może być 4 - gdzieś był o tym topic. A co do obrazków to nie zauwarzyłem pogorszenia szybkości, ale może to dla tego, że mam stałkę.
pozdr |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%)
|
Wlasnie! Albo sie trzymamy regulaminu, albo nie! Wiemy, ze gdyby to zrobil jeden z ulubionych forumowiczow, odrazu dostal by ostrzezenie...
-------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław |
Fakt wykorzystywania sygnatur graficznych zostanie przedyskutowany przez Zarząd i wkótce wydamy oficjalny komunikat w tej sprawie.
-------------------- |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2004 Skąd: Iława Ostrzeżenie: (0%)
|
w ib 2.0 mozna dodac odpowiedni mod, i decydowac co moze dana grp umiescic w sygnaturce (. decydowac o html, bbcode i tagach
Dla 1.3 tez sie znajdzie |
|
|
|
|
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz |
Cytat(Regulamin) Zabrania się umieszczania banerów reklamowych oraz obrazów przekraczających rozmiar 15x15 pikseli. Wyraznie pisze banerów reklamowych i wg mnie taka sygnaturka nie jest banerem reklamowym tylko podpisem ( nie studjuje prawa Trzeba by dokladniej sprecyzowac regulamin w tej sprawie gdyz teraz w sumie nic nie przeszkadza takich umieszczac i nie tylko 'podpisow' moze ktos sobie np tapete wklejic ... nie ladnie regulaminu gdyz to nie reklama :-) Sam podpis (rysunek) mało zajmuje kb jak dlamnie posiadacza sredniego lacza nie robi mi wogule rożnicy :-) Ogulnie to mi nie przeszkadzaja podpis, rysunki o ile sa estetyczne ( lepsza taki rys niz 'oczobojny' text ;-) ) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%)
|
Gdybyśmy w regulaminie chcieli ustosunkować się do wszystkich dziedzin życia, to byłby on grubszy niż Dziennik Ustaw
Wkrótce postaram się przedstawić Zarządowi propozycję nowego regulaminu. Ponieważ kilka rzeczy uległo ostatnio zmianie. -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
|
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie ukrywam, że jako osoba nie tylko stosująca wspomniane podpisy, ale również tworząca (wraz z kAzu^) system do ich generowania jestem bardzo zainteresowany decyzją Zarządu.
Mam nadzieję, że będzie ona precyzyjnie określać co może znajdować się w sygnaturce. Jako, że z racji założonego przezemnie tematu nt. skryptu do sygnaturek wyniknęła swoistego rodzaju potyczka o sygnaturki (kto jaką zrobi). Po przemyśleniu całości w pełni popieram hwao... Cytat(hwao) Ogulnie to mi nie przeszkadzaja podpis, rysunki o ile sa estetyczne ( lepsza taki rys niz 'oczobojny' text ;-) ) Co do wyglądu... starałem, i staram się, by sygnaturki na obrazkach możliwie najmniej odbiegały od "tekstowych"... Takie podejście moim zdaniem jest rozsądne i nie powoduje pogorszenia czytelności forum... Mam nadzieję, że Zarząd przy podejmowaniu decyzji zachowa możliwość wyboru sposobu podpisywania się pod własnymi postami, jednocześnie jasno określając zasady tworzenia wspomnianych podpisów. UpDated: P.S. Podpisy na obrazkach można ograniczyć do konkretnej wielkości w pixelach... P.S. 2 Czy będzie można zerknąć do listy argumentów obu stron dyskusji w Zarządze po jego posiedzeniu? Nie ukrywam, że taka lista była by lepsza od najlepiej skonstruowanego regulaminu... P.S. 3 Rozwiązanie z grafiką dedykowane jest osobom korzystającym z wielu for jednocześnie... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%)
|
Faktycznie tak jak zauważył hwao, w sygnaturce dopuszczalna wielkość obrazka to 15px X 15px tak więc sygnatury obrazkowe używane przez część osób na tym forum nie powinny być stosowane.
Mimo to póki co czekam na decyzję zarządu w tej sprawie, ponieważ jest to dosyć nietypowa forma. Do czasu tej decyzji ani administratorzy, ani moderatorzy nie będą stosowali środków mających na celu usunięcie tych sygnaturek. -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
|
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja tak króciutko z pytaniem i uwagą:
- Czy wiadomo coś już na temat decyżji Wysokiej Izby? ( Pań Posłanek i Panów Posłów - @Sea: Przy takich sprawach jak ta regulamin można rozszeżać, by ludzie wiedzieli na czym stoją i by wiedzieli co im można, a czego już nie... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%)
|
Puciek: LOL, dlaczego zaczoles uzywac sygnaturek - obrazkow... przeciez to spowalnia innym dzialanie forum
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
|
|
|
|
-------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
|
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%)
|
Powiedzmy ze po pierwsze dopiero teraz znalazlem ten temat po przneiesieniu
-------------------- |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław |
Aby nie było - Zarząd już debatuje nad sygnaturkami.
Jednym z pomysłów jakie się narodziły, ale jeszcze nie są zatwierdzone, to postawienie oskryptowania na serwerze php.pl i akceptowanie sygnaturek pochodzących tylko z tego serwera. -------------------- |
|
|
|
|
|
|
Z wielką radością udostępnie IDNSigner
A przy okazji wpadł mi do głowy pomysł na wprowadzenie w konfiguracji ograniczenia ilości linii jaką można posiadać... P.S. @Scanner: Dzięki za info... Myślałem, że całość przeszła bokiem... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 03:44 |