Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Łamanie zasad sygnatur, No nie no to jest nagminne !
Puciek

TAO programowania

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (30%)
XX---

Ostatnio ciągle obserwuje sygnatury pełne rysunków, zamaist tekstów a jak mówi regulamin REGULAMIN SYGNATUR maks 3 linie a obrazki 15x15 px. Według mnie powinno się coś z tym zrobić bo to faktycznie spowalnia =_=

Ten post edytował Puciek 22.09.2004, 19:08:28

--------------------

http://puciek.wordpress.com prywatnie o świecie
Go to the top of the page
+Quote Post
aleksander

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

mała poprawka - linii może być 4 - gdzieś był o tym topic. A co do obrazków to nie zauwarzyłem pogorszenia szybkości, ale może to dla tego, że mam stałkę.

pozdr
+Quote Post
kicaj

-----

Wlasnie! Albo sie trzymamy regulaminu, albo nie! Wiemy, ze gdyby to zrobil jeden z ulubionych forumowiczow, odrazu dostal by ostrzezenie...

--------------------
PHP Developer

"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola
+Quote Post
scanner

Grupa: Zarząd

Fakt wykorzystywania sygnatur graficznych zostanie przedyskutowany przez Zarząd i wkótce wydamy oficjalny komunikat w tej sprawie.

--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
+Quote Post
Slump

-----

w ib 2.0 mozna dodac odpowiedni mod, i decydowac co moze dana grp umiescic w sygnaturce (. decydowac o html, bbcode i tagach smile.gif

Dla 1.3 tez sie znajdzie smile.gif
+Quote Post
hwao

Developer

Grupa: Moderatorzy

Cytat(Regulamin)
Zabrania się umieszczania banerów reklamowych oraz obrazów przekraczających rozmiar 15x15 pikseli.

Wyraznie pisze banerów reklamowych i wg mnie taka sygnaturka nie jest banerem reklamowym tylko podpisem ( nie studjuje prawa biggrin.gif ale tak mi sie wydaje ).

Trzeba by dokladniej sprecyzowac regulamin w tej sprawie gdyz teraz w sumie nic nie przeszkadza takich umieszczac i nie tylko 'podpisow' moze ktos sobie np tapete wklejic ... nie ladnie regulaminu gdyz to nie reklama :-)

Sam podpis (rysunek) mało zajmuje kb jak dlamnie posiadacza sredniego lacza nie robi mi wogule rożnicy :-)

Ogulnie to mi nie przeszkadzaja podpis, rysunki o ile sa estetyczne ( lepsza taki rys niz
'oczobojny' text ;-) )
+Quote Post
seaquest

-----

Gdybyśmy w regulaminie chcieli ustosunkować się do wszystkich dziedzin życia, to byłby on grubszy niż Dziennik Ustaw biggrin.gif A tak poważnie, to regulamin jest ogólny i wiadomo, że trzeba go trochę ulepszać od czasu do czasu. Od tego mamy Zarząd.
Wkrótce postaram się przedstawić Zarządowi propozycję nowego regulaminu. Ponieważ kilka rzeczy uległo ostatnio zmianie.

--------------------
Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN
+Quote Post
Bakus

Administrator serwera

-----

Nie ukrywam, że jako osoba nie tylko stosująca wspomniane podpisy, ale również tworząca (wraz z kAzu^) system do ich generowania jestem bardzo zainteresowany decyzją Zarządu.

Mam nadzieję, że będzie ona precyzyjnie określać co może znajdować się w sygnaturce.

Jako, że z racji założonego przezemnie tematu nt. skryptu do sygnaturek wyniknęła swoistego rodzaju potyczka o sygnaturki (kto jaką zrobi). Po przemyśleniu całości w pełni popieram hwao...
Cytat(hwao)
Ogulnie to mi nie przeszkadzaja podpis, rysunki o ile sa estetyczne ( lepsza taki rys niz 'oczobojny' text ;-) )

Co do wyglądu... starałem, i staram się, by sygnaturki na obrazkach możliwie najmniej odbiegały od "tekstowych"... Takie podejście moim zdaniem jest rozsądne i nie powoduje pogorszenia czytelności forum...

Mam nadzieję, że Zarząd przy podejmowaniu decyzji zachowa możliwość wyboru sposobu podpisywania się pod własnymi postami, jednocześnie jasno określając zasady tworzenia wspomnianych podpisów.

UpDated:
P.S. Podpisy na obrazkach można ograniczyć do konkretnej wielkości w pixelach...
P.S. 2 Czy będzie można zerknąć do listy argumentów obu stron dyskusji w Zarządze po jego posiedzeniu? Nie ukrywam, że taka lista była by lepsza od najlepiej skonstruowanego regulaminu...
P.S. 3 Rozwiązanie z grafiką dedykowane jest osobom korzystającym z wielu for jednocześnie...

--------------------
Powrót do przeszłości :)
+Quote Post
seaquest

-----

Faktycznie tak jak zauważył hwao, w sygnaturce dopuszczalna wielkość obrazka to 15px X 15px tak więc sygnatury obrazkowe używane przez część osób na tym forum nie powinny być stosowane.
Mimo to póki co czekam na decyzję zarządu w tej sprawie, ponieważ jest to dosyć nietypowa forma. Do czasu tej decyzji ani administratorzy, ani moderatorzy nie będą stosowali środków mających na celu usunięcie tych sygnaturek.

--------------------
Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN
+Quote Post
Bakus

Administrator serwera

-----

Ja tak króciutko z pytaniem i uwagą:
- Czy wiadomo coś już na temat decyżji Wysokiej Izby? ( Pań Posłanek i Panów Posłów smile.gif )
- @Sea: Przy takich sprawach jak ta regulamin można rozszeżać, by ludzie wiedzieli na czym stoją i by wiedzieli co im można, a czego już nie...

--------------------
+Quote Post
sf

-----

Puciek: LOL, dlaczego zaczoles uzywac sygnaturek - obrazkow... przeciez to spowalnia innym dzialanie forum tongue.gif

--------------------
Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
+Quote Post
Bakus

Administrator serwera

-----

smile.gif Ja tylko powiem, że cieszy mnie rosnące grono użytkowników...

--------------------
+Quote Post
Puciek

TAO programowania

Ostrzeżenie: (30%)
XX---

Powiedzmy ze po pierwsze dopiero teraz znalazlem ten temat po przneiesieniu tongue.gif, a po 2 zauwazylem zalete wynikajaca, zwlaszcza jak jest sie na mniej wiecej 5 forach.

--------------------

http://puciek.wordpress.com prywatnie o świecie
+Quote Post
scanner

Grupa: Zarząd

Aby nie było - Zarząd już debatuje nad sygnaturkami.
Jednym z pomysłów jakie się narodziły, ale jeszcze nie są zatwierdzone, to postawienie oskryptowania na serwerze php.pl i akceptowanie sygnaturek pochodzących tylko z tego serwera.

--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
+Quote Post
Bakus

Administrator serwera

-----

Z wielką radością udostępnie IDNSigner smile.gif

A przy okazji wpadł mi do głowy pomysł na wprowadzenie w konfiguracji ograniczenia ilości linii jaką można posiadać...

P.S. @Scanner: Dzięki za info... Myślałem, że całość przeszła bokiem...

--------------------
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 03:44