![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Skąd: EU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Przejrzałem forum i wiem, że temat już był wałkowany ale nigdzie nie mogłem znaleźć przykładowego skryptu wysyłającego emaile, bo chciałbym go porównać z moim i dowiedzieć się czy mój jako tako nadaje się do tego zadania. Otóż mój skrypt do wysyłania wygląda tak: napisałem go po swojemu - skrypt wysyłać wysyła mejle, ale do końca nie wiem czy tak to się robi, mam na myśli pobieranie adresów email z bazy i wysyłanie wiadomości w pętli 'while' ![]() skrypt uruchamiany jest cronem co 10min i wysyła 100 mejli jednorazowo, w bazie znajduje się 1000 mejli, czyli w ciągu 100minut powinien wysłać wszyskie, ale czasami dostaje wiadomosc raport z wykonania harmongramu: " UWAGA! Wykonywanie komendy zostało zatrzymane z powodu przekroczenia limitu czasowego!" bardzo proszę o sugestie, uwagi
Ten post edytował yalus 4.02.2013, 14:56:32 -------------------- człowiek nie sznurek wszystko wytrzyma
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zwiększ time limit lub zmniejsz jednorazową paczkę.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Skąd: EU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za odpowiedz,
masz na myśli zwiekszenie czasu wykonania skryptu? czy odstepy miedzy odpalaniem crona? (te 10min) -------------------- człowiek nie sznurek wszystko wytrzyma
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro skrypt wywala się przez przekroczenie czasu to logicznym jest jego zwiększenie.
http://php.net/manual/en/function.set-time-limit.php W dużej mierze i tak to nie działa (ustawienie odgórne) dlatego zaproponowałem kolejne rozwiązanie - zmianę 100 maili w mniejszą paczkę. Ja bym zmniejszył liczbę maili ale ustawił częściej crona - każde wywołanie działa oddzielnie. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:33 |