![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-kubek3898- |
![]()
|
Goście ![]() |
Obecnie tworzę Panel administracyjny dla mojego małego skryptu. Problem w tym, że chcę, by zawierał on listę rozwijaną np. gdy jestem, na stronie głównej panelu:
Panel administracyjny -> Kokpit , lub gdy przeglądam wszystkie konta użytkowników: Panel administracyjny -> Wszystkie konta Mam nadzieję, że wiecie o co chodzi. Przejdźmy jednak do sedna. Jak zrobić, by druga część (gdyż pierwsza czyli 'Panel administracyjny', jest wciąż taka sama) zmieniała się dynamicznie wraz ze zmianą strony? Przykładowo header.php, który dołącza wszystkie pliki css, js itp. wygląda tak:
Mam jedną swoją teorię, która może i działa ale nie jest zbyt optymalna (dołączanie pliku ze zmienną i jej zawartością). Mam nadzieję, że wiecie o co chodzi i mi pomożecie, pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpowiedź już masz w kodzie. breadcrumbs
|
|
|
-kubek3898- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tak tylko, że tam pojawia mi się adres czyli np. Panel admina -> blabla/admin/skrypt/blabla, a ja chcę: Panel admina -> Licencja
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To podmień link na nazwę.
|
|
|
-kubek3898- |
![]()
|
Goście ![]() |
No ale... jak? Zmienną $_SERVER? Czy po prostu zrobić coś takiego jak:
$blabla = "Licencja"; , a w klasie: $this->breadcrumbs .= "$blabla"; Sorry, za moją głupotę, ale klas jeszcze bardzo nie ogarniam, a bardzo mi zależy na tej liście nawigacyjnej. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
To już zależy od Ciebie. Może to być zmienna, w końcu skądś musisz brać informacje że tu i teraz jest do pokazania licencja. Choć można zrobić to jeszcze inaczej.
|
|
|
-kubek3898- |
![]()
|
Goście ![]() |
W takim wypadku mam kolejne pytanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Jak przemieszczać się pomiędzy poszczególnymi stronami metodą $_GET? Bo jeśli bym to zrozumiał, to już sobie bez problemu poradził.
Żeby było bez wątpliwości o co mi chodzi: localhost/admin/license.php - NIE localhost/admin/index.php?page=license - TAK |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
-kubek3898- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dobra w dużej części (jakieś 3/4) uporałem się z problemem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . W zasadzie już zrobiłem tą listę nawigacyjną, oraz dodałem $_GET['page']. Teraz mam inny problem.
Część pliku admin_header.php dołączający arkusze stylów, pliki .js itp. itd oraz mający instrukcję switch() wygląda tak:
A sam plik license.php wygląda tak:
Problem w tym, że gdy kliknę napis Licencja z poziomu index.php, to faktycznie przenosi, wszystko OK, ale cały styl idzie w las i wygląda to bardzo pokracznie... Mam swoją teorię, ponieważ include() i require() w miejscu, którym są użyte wklejają tak jakby dany plik i to wszystko psuje. Czy mógłby ktoś (a raczej tylko Pan !*!, bo tylko on był chętny pomóc) podpowiedzieć co zrobić, by styl się nie rokraczał. Jeśli potrzeba zapodam wszystkie pliki skryptu. |
|
|
![]()
|
|
link do stylu css ustaw w index.php, wtedy wszystko co ładujesz w nim obejmie ten styl.
|
|
|
-kubek3898- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki za odpowiedź.
Zrobiłem tak:
dołączając powyższy kod na sam koniec pliku index.php. I można powiedzieć, że prawie działa! Styl się nie rozsypuje (admin_header.php całkowicie usunąłem), lista działa. No może prawie... jak umieszczę kod na samym końcu to wtedy zmienna $breadcrumbs, nie jest odczytywana i nic się w liście nie pojawia. Jak dam na sam początek, to działa, ale styl się sypie. Teraz moje pytanie. Czy da się, zrobić tak, by zmienna $breadcrumbs przyjmowała wartość na końcu kodu, ale można ją było wywołać na początku? Ten post edytował kubek3898 5.02.2013, 17:52:35 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
-kubek3898- |
![]()
|
Goście ![]() |
Sypie się! Sam zobacz (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Tak wygląda rozsypany (dodałem kod właśnie po arkuszu styli): http://img843.imageshack.us/img843/6834/nieng.png a tak wygląda poprawnie (lecz $breadcrumbs nie działa): http://img716.imageshack.us/img716/7669/taks.png |
|
|
![]()
|
|
Ciekawy design, co to jest za panel, jakiś gotowiec?
Pokaż jeszcze jak to dodałeś, oraz co znajduje się w tych plikach które includujesz? Może masz w nich jakiś plik css lub jakiś div nie jest domykany? |
|
|
-kubek3898- |
![]()
|
Goście ![]() |
Gotowiec panelu administracyjnego, był czysty HTML, przerabiam go pod PHP (http://medialoot.com/item/html5-admin-template/).
Tak wygląda index.php:
Tak wygląda core.php
oraz config.php
No i przykładowy plik logs.php:
@refresh... Proszę o pomoc, utknąłem w tym miejscu ;D |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 07:35 |