![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
To mój pierwszy post na tym forum ale nie pierwsza wizyta:) Zawsze znalazłem tu odp na moje problemy ale nie tym razem:( Siedzę już nad tym trzeci dzień... Do rzeczy: 1. Loguję się na stronie poprzez formularz
2. Po zatwierdzeniu przenosi mnie do strony gdzie następuje sprawdzenie wpisanych danych i ustawienie sesji
Teraz funkcje sprawdzające:
3. Kiedy wybieram już kolejną stronę sesja znika:( -Wszystkie strony poza tą w pkt1 rozpoczynają się od session_start() - i nie ma przed tym innych znaków. -Na localhost działa ok. -I najciekawsze -> stronka jest na serwerze 4 dzień. Kiedy wrzuciłem ją wszystko chodziło, sesje działały. Po dwóch dniach sesja działa tylko na stronie z pkt2 a na pozostałych nie. Nie mam już siły do tego. Ktoś podpowie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro działało i nagle przestało, a działa na localhoście to, może przypadkiem wyłączyłeś cookies dla tej strony w przeglądarce? Dla pewności wrzuć stronę na inny hosting, może to coś po ich stronie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale dlaczego działa na pierwszej stronie a na kolejnej gubi sesję? Spr na każdej stronie co jest w zmiennej $_SESSION['uzyt_admin'] i powinno wywalić nr admina -> tak się dzieje zaraz po zalogowaniu ale już na kolejnej stronie zmienna jest pusta.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 52 Dołączył: 3.02.2013 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie używasz gdzieś przypadkiem session_regenerate_id(true) ?
-------------------- Jeżeli moja wypowiedź Ci pomogła użyj przycisku
![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A sprawdź session_get_cookie_params
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem czy dobrze zrobiłem:
i wynik: 0 lifetime / path domain secure i co mi dają te informacje? Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje? Bo problem dalej jest:( Problem rozwiązałem na razie w sposób zadowalający - folder przechowujący sesję był pełen i nie można było zapisać kolejnej. Jednak nie wiem dlaczego się zapełnieł skoro wylogowanie działa prawidłowo i sesja znika. Jednak powstał inny problem dzisiaj - nie wiem czym jest spowodowany. Myślę że to wina przeglądarki więc opisałem go tutaj Temat: firefox brak formatowania od polowy strony Ktoś pomoże? Ten post edytował red_john 3.02.2013, 15:30:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 15:11 |