![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mój problem polega na tym, że zbytnio nie kumam jak taki system ma działać.
Zrobiłem 4 przykładowe pliki związane z logowanie do systemu, walidacja danych przesłanych z logowanie do systemu oraz przykładowa strona po spełnieniu wszystkich możliwych warunków. Dołączyłem także do tego funkcje. Proszę was o trochę cierpliwości i zrozumienia. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) index.php
logowanie.php
logowaniedosystemu.php
home.php
funkcje.php
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z czym masz problem, bo nie sprecyzowałeś.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój problem polega, że chce w teorii jak wchodzi użytkownik na index.php dalej pozostawał na index.
Użytkownik loguje się do systemu, jest walidacja, ja chcę, żeby tylko on dalej pozostawał na index. Może mało gramatycznie, ale planowałem, żeby wchodząc na index adres mniej więcej tak wyglądał index.php przechodząc do logowania index.php?url=logowanie. I tutaj już problem i pies pogrzebany bo zbytnio nie umiem tego zrobić. A tym bardziej przy akcji w formularzu. Ten post edytował luke18dg 3.02.2013, 13:06:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2010 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bry. Chyba o to Ci chodzi. Utwórz sobie plik o jakiejś nazwie w stylu default.html/php i jeżeli nie będzie podany $_GET['url'] to niech ładuje plik default.html/php. Ja u siebie robię coś takiego:
Ten post edytował analfabeta11 3.02.2013, 17:51:26 |
|
|
![]()
|
|
analfabeta11 - Proszę przeczytać temat, lub dokładnie przeczytać to co pisałem w pierwszym poście. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 17 Dołączył: 11.12.2010 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Url do logowanie:
<a href="index.php?url=logowanie">Logowanie</a> Formularz: <form action="index.php?url=logowanie">...</form> Wszystkie linki i formularze prowadzą do index.php, a to co się ma wyświetlić na strone ustalasz na podstawie $_GET Ten post edytował zamper 4.02.2013, 19:57:49 |
|
|
![]()
|
|
Url do logowanie: <a href="index.php?url=logowanie">Logowanie</a> Formularz: <form action="index.php?url=logowanie">...</form> Wszystkie linki i formularze prowadzą do index.php, a to co się ma wyświetlić na strone ustalasz na podstawie $_GET Może co do linków część była poprawna, ale co do formularzy sam sobie już poradziłem. Wg twojej metody wg najnowsze(chyba php 5 cos tam) wywala błąd
A dla potomnych, dodałem następne pole ukryte do formularza z taką samą nazwą zmiennej jaką porównuje w warunkach w index.html. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:52 |