![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki kod widoku
i teraz gdy kliknę w wierszu na zmień hasło pojawia mi się bootstrapowe okienko gdzie mam formularz z polem do wpisania nowego hasła. Tutaj mam mały problem bo musiałbym ten formularz wysłać i wykonać akcję change_passwd z parametrem id danego usera. I narazie nie mam pomysłu jak to osiągnąć. Wstawiać js`em do form action =""id usera jakoś? Ten post edytował john_doe 2.02.2013, 14:31:09 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2006 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie tak.
Albo przypisujesz atrybutowi 'action' URL pliku, którym obsłużysz żądanie, albo wykonaj to za pomocą żądania AJAX - czyli bez przeładowania całej strony (bez większych problemów zrobisz to przy użyciu jQuery - funkcja ajax). Taki URL mógłby wyglądać np.: gdzie 1 to ID usera. Jeśli problemem jest wygenerowanie ID dla każdego usera z osobna, to możesz w trakcie generowania tabelki za pomocą PHP przypisać kolejnym wierszom ID = ID użytkownika: i potem po kliknięciu na przycisk 'Zmień hasło' - dodajesz to ID na końcu wartości atrybutu 'action' (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Michasko 2.02.2013, 17:44:24 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za podpowiedź
nadałem każdemu <tr> id usera poniższy kod działa ok
Ten post edytował john_doe 2.02.2013, 22:28:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:09 |