![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Stworzyłem sobie klase. Tutaj wklejam uproszczoną wersję (plik: klasy/Test.php):
Następnie w katalogu głównym mam plik (index.php) o takiej zawartości:
Plik modul/rejestracja.inc:
I tu już ostatni plik (modules/register/index.php): Teraz jesli odpalę index w katalogu głównym, przed doctype widzę string 'lol', a w miejscu gdzie powinien się wyświetlić ten string jest '1'. Proszę o pomoc. Ten post edytował zazdrosny17 31.01.2013, 19:54:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
require dołącza plik php i go wykonuje. Nie zwraca tego co ten skrypt pluje na ekran.
Jak chcesz przechwycic to co pluje na ekran, to musisz użyć funkcji z rodziny ob_ -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro jeszcze jesteś, możesz podać mi przykład? Chodzi mi o to, że chciałbym mieć w jakims katalogu wszystkie moduly. np. moduly/register/index.php
i tym index.php chcialbym miec formularz (login, haslo, etc) przycisk wyslij i walidacje. chcialbym rozniez aby ten plik byl jakos czytany na ktorej podstronie bede chcial. A w ogole to proszę o radę, czy dobrze się za to zabieram? funckji ob_ jeszcze niegdy nie uzywalem, zaczynam dopieor programowac obiektowo, ale przed chwial przeczytalem ze nie powinno sie uzywac ob_. I dalej proszę o przyklad ww. Ten post edytował zazdrosny17 31.01.2013, 20:53:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:58 |