![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym zrobić takie coś, że po kliknięciu na przycisk wykonuje się zapytanie do bazy MySQL, a dokładniej takie coś:
Chcę to zrobić bez przeładowania strony, zrobiłem button po naciśnięciu którego wywoluje się funkcja, ale jak ta funkcja ma wyglądać, aby to działało? Z góry dziękuję za pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o Ajaxie. Możesz użyć jQuery aby szybciej i łatwiej zrobić to.
http://api.jquery.com/jQuery.ajax/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mógłbyś uprecyzować, bo tyle to i ja wiem, że do tego trzeba ajaxa?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
W dokumentacji jQuery wszystko znajdziesz: opis, parametry, przykłady użycia. Wróć gdy będziesz miał konkretny problem bo za Ciebie nikt tego robić nie będzie.
|
|
|
![]()
|
|
Tylko ja nigdy nie używałem ajaxu, możęcie macie jakieś gotowe przykłady tego typu, to sobie przerobiędo swoich potrzeb?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Mamy - w dokumentacji jQuery masz podanych kilka przykładów. Jeśli to Ci nie wystarczy - w Google znajdziesz mnóstwo przykładów. Spróbuj zrobić to samodzielnie, a w razie kłopotów wróć ze swoim aktualnym kodem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:40 |