![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 3 Dołączył: 4.08.2006 Skąd: GDA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam otóż kod który kolejno który pozwala dodawać nowe pozycje wraz z kasowaniem ich (chowaniem za pomocą hide) Z tym ,że nie działa. Błędów nie wywala. Cisza ?! Czy ktoś może pomóc :-)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj.
Ciężko ocenić co jest nie tak, że Twój skrypt "nie działa". W momencie, gdy podajesz kod jesteśmy w stanie tylko ocenić go pod względem składni. Skoro jednak konsola nie wywala żadnych błędów to składnia musi być ok. Podaj html do tego przykładu, ewentualnie utwórz przykład na http://jsfiddle.net Zastosuj zwyczajne debugowanie kodu, wyświetl jedną zmienną za pomocą console.log(), uruchom skrypt. Jeśli wartość jest zgodna z oczekiwaną, wyświetl następną zmienną itd. Sprawdź czy firebug odnotowuje żądanie ajaxowe. Co ono zwraca? Zwyczajnie przetestuj ten kod. Pozdrawiam. -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 3 Dołączył: 4.08.2006 Skąd: GDA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklejam kod html i zrobiłem tak jak mówiłeś ale firebug wywala mnóstwo parametrów i nic z grubsza nie widzę...
W kodzie jak widać jeden div jest wstawiony niby z bazy ;-) I on się kasuje. EDIT: Widzę gdzie jest błąd, otóz przy kasowaniu zwraca mi taki kod: Skąd ten div sam się zamyka ? Ten post edytował oomaster 31.01.2013, 11:34:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinienem dostawać bonusy za wklejanie tego linku.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Działa bez pobierania danych z bazy. Ale chodzi przecież o kasowanie.
http://jsfiddle.net/oomaster/8EFCA/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo dodajesz div'a do #box_cat bez treści i nie widzisz efektu, linka dodajesz nie do tego div'a dlatego Ci się nie chowa a chowa Ci się ten div bez treści... wskazuję tylko błąd logiczny z Twojej strony bo link chyba chciałeś dać do div'a?? wypełniłem tego div'a treścią żebyś widział gdzie błąd i dalej już może sobie poradzisz ;]
http://jsfiddle.net/8EFCA/3/ -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Rozwiązanie:
Poprostu skleiłem całego diva w odpowiedzi i dzięki temu działa. Nie wiem jak ale działa ;-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak ale działa ;-) To zdanie sugeruje, jakbyś większość rzeczy robił trochę w ciemno tylko wg wskazówek manuala nie wiedząc za bardzo co się dzieje... akurat po stronie klienta dosyć istotny jest też sam HTML i pojęcie drzewo DOM, gdzie obiekty html'a są umieszczone hierarhicznie - jeśli ukryjesz/usuniesz jakiś obiekt nadrzędny to ukryjesz/usuniesz całą gałąź razem z obiektami znajdującymi się niżej... sam link nie musiał u Ciebie być w tym div'ie, ale patrząc na przykład, myślałem, że tak chcesz zrobić... jeśli nie byłby on w tym div'ie to musiałbyś go ukrywać osobno... w konsoli masz też zakładki do przeglądania elementów drzewa DOM, też bardzo przydatna rzecz - możesz sprawdzić właściwości obiektów oraz jak został wygenerowany HTML po wykonanych operacjach przez JS... -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:53 |