![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Na wstępie dodam że szukałem odpowiedzi/podpowiedzi na mój problem w google ale nic z tego. Albo za banalny problem albo źle frmułuję zapytanie. Robie sobie prostą aplikacje serwisu filmowego i mam taki problem. Chcę dodać trzy zmienne w których siędzą tytuly filmów. Zawrtość tych zmiennych jest pobierana z bazy danych (taka zmienna ma chyba pstać tablicy jednowymiarowej jeśli się nie mylę). Wszystko fajnie zmienne z tytułąmi filmów są dodawane ale chciałbym wykluczyć w nich dublowanie się nazw filmów. Dla przykładu: ZmiennaX zawiera filmy Jaś Fasola, Faceci w czerni, Informator, Terminator a zmiennaY zawiera Kil BIl, Ojciec Chrzestny, Informator, Zielona mila. W zmiennej wynikowej chciałbym otrzymać wszytkie tytuły zmiennejX i zmiennejY ale bez powtarzania dwa razy pozycji 'Informator'. Oto część kodu:
Poniżej efekt działania kodu w przeglądarce: (IMG:http://s4.ifotos.pl/mini/wynik-skr_xswwwpr.JPG) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 22:45 |