![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z ciekawosci pytam...
glownie chodzi o blogi na temat waszej pracy programisty i wszystkiego co sie z tym wiaze |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiele razy próbowałem, ale jak na razie jedyne co wyszło, to system zgłaszania błędów i nowych pomysłów w IDNSigner...
Z reszty wyszła klapa, bo nie miałem już zazwyczaj siły pisać o tym, co właśnie udało mi się zepsuć (joke)... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kiedy cos odkryje ciekawego to uwazam to za zbyt cenne by pisac badz dawac w open pierwszemu lepszemu widzowi; a po czasie uwazam to za zbyt banalne zeby sie tym chwalic - tak u mnie umarla idea dev-bloga
![]() -------------------- Zalew :: http://jakubzalewski.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jestem w ok. 33% pisania serwisu blogowego... Ale bloga nie prowadzę
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
JEEEEZU, TYLKO NIE TO - BLOG - AAAAAAA
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
blog, blog - juz 4 raz zabieram sie do pisania systemu blogowego ale jakos zawsze mi cos przeszkadza w tym.. chyba jednak zrezygnuje z owego bloga i zrobie cos pozytecznego, np. na wino
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co to jest blog?
![]() -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja się wyłamię: owszem
![]() [dopisane] Cytat kiedy cos odkryje ciekawego to uwazam to za zbyt cenne by pisac badz dawac w open pierwszemu lepszemu widzowi; a po czasie uwazam to za zbyt banalne zeby sie tym chwalic - tak u mnie umarla idea dev-bloga Może dlatego w Polsce stan sieci jest taki nędzny? Ci, którzy wiedzą sporo, boją się dzielić wiedzą z młodszymi, żeby przypadkiem ci nie wykopali ich z rynku. Albo po prostu nie mają czasu. Wartościowe i konkretne miejsca w Polskiej sieci dla webdesignerów i webdeveloperów można prawie policzyć na palcach jednej ręki. Dlatego wielkie brawa należą się założycielom php.pl, za próbę stworzenia dużego i wartościowego serwisu. Szkoda tylko, że to oaza na kompletnej pustyni. A jeśli chodzi o dobre (czy jakiekolwiek inne) techlogi, to można ich u nas szukać długo i bezskutecznie (znam i czytam tylko ten prowadzony przez Gandalfa, notabene, deva php.pl ![]() Ciekawe, że gdzie indziej naprawdę dobrzy programiści czy webdesignerzy jakoś nie boją się dzielić swoją wiedzą. I słusznie, bo dzięki temu sieć może stać się lepsza - np. standardy sieciowe (mam na myśli semantyczne strony w XHTML i CSS) czy przeglądarki inne niż IE swoją popularność zawdzięczają prawie WYŁĄCZNIE blogom takich ludzi jak J. Zeldman czy D. Bowman. Zanim sam uruchomiłem swojega bloga, też miałem opory - bałem się kompromitacji ![]() Wszystko co napisałem wyżej, dotyczy tylko "konkretnych" techlogów (czyli blogów o programowaniu, projektowaniu itp.). Na blogi sfrustrowanych nastolatów ("nikt mnie nie kocha", "istnienia bezsens") pozwolę sobie spuścić zasłonę milczenia ![]() Ten post edytował szafranek.net 26.09.2004, 21:41:47 -------------------- dehumanization in progress
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nienawidzę blogów
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja nie dawno zacząłem pisać system blogowy, i zatrzymałem jego rozwój w zarodku
![]() Sam bloga nie prowadze bo nie mam o czym pisać ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(rogrog @ 2004-09-26 21:36:27) nienawidzę blogów ![]() Ja również, ale tylko tych, na których ludzie wyciągają swoje życie prywatne przed szeroką publicznością ![]() pozdrawiam, fiszol -------------------- \o/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"nie lubisz to nie zryj". czego tu nienawidziec?
-------------------- Zalew :: http://jakubzalewski.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oczywiście nie mam nic przeciwko blogom typu dev-blog czy takim jak zaprezentował szafranek (ten jest spoko
![]() ale chodzi mi o takie blogi jakich jest 99% w Polsce... "dzisiaj to, dzisiaj tamto, dzisiaj poszłyśmy z kumpelami do sklepu, ale był zamknięty, więc poszłyśmy do kina ale się spóźniłyśmy więc MAM DOŁAAAAA...........", " AA JAKIEGO JA DZISIAJ MAM DOŁA.... ", "AAA JAKI DZISIAJ SUPER DZIEŃ...", "A pokłóciłam się z chłopakiem" " AAA ZNOWU MAM DOŁA.... ![]() wkurza mnie to po prostu bo to przecież nikogo nie ma prawa interesować. nawet przyjaciół, którzy wiedzą to osobiście. i ludzie to robią nie wiadomo po co. lepiej by zrobili stronkę choćby w dreamweaverze Ten post edytował rogrog 27.09.2004, 16:13:01 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(zalew @ 2004-09-27 14:21:29) "nie lubisz to nie zryj". czego tu nienawidziec? no i nie żrę ![]() Ale opinie swoją wyrazić chyba mam prawo ? Cytat(rogrog) " AA JAKIEGO JA DZISIAJ MAM DOŁA.... " Właśnie o tym pisałem. cheers, fiszol -------------------- \o/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgadzam się w 100% i może jeszcze bardziej z rogrog'iem. Blogi są pisane po to, żeby wyrazić treści: "ŚWIAT JEST ZJE****!
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i tak i nie... nie wszystkie blogi sa takie. Ja widzialem inne. Poza tym, to nie wasza sprawa o czym oni pisza, jak chca pisac o marnym zyciu, to beda go pisac, jak beda chcieli pisac o milosci to tez o tym na pisza,a jak o wszystkim po trochu, to tez. To jest kazdego prywatna sprawa ! Jesli nie lubisz takich blogow, to ich unikaj proste.
|
|
|
![]()
|
|
Oks, ale ja nie mówię, że muszę je oglądać, ale nie chce, tylko mówię, że takie blogi mnie wkurzają. Oczywiście, że nie wszystkie są takie, ale my mówimy o większości.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Bloga nie prowadzę, techlog z lekką odmianą prywaty będzie wkrótce ![]() -------------------- Strona niedoro-zwinięta
|
|
|
![]()
|
|
blogi o jakich mowicie to nie sa Blogi (specjalnie z duzej litery), aczkolwiek z jego definicji tak by wynikalo.. dla porownania, tak jakby ktos mowil, ze napisal <? if (2>1) echo "wow, ze mnie programista" ?> i mowil ze to program.. dla mnie wypociny nastolatkow nie sa atrakcyjne do czytania, ale daleki jestem zeby ich wyklinac i zabierac klawiature.. blog jest sposobem na wyrazenie sie, wolicie zeby nastolatek wklepal z caps lockiem ze ma zly dzien czy kopal w smietniki w parku? kazdy ma prawo do wykrzyczenia sie - jego blog, jego prawo, nikt was nie zmusza do zagladania tam..
nie kazdy bazgrol to Obraz, nie kazde pare linii kodu to Program i nie kazde pare linijek o tym jak sie na lekcje spoznilo to Blog.. ps. http://dokument.blog.pl >>wkurza mnie to po prostu bo to przecież nikogo nie ma prawa interesować. nawet przyjaciół, którzy wiedzą to osobiście<< gdyby nikt nie mial prawa sie interesowac cudzym zyciem to by nie powstala zadna ksiazka biograficzna ani film. mozliwosc jest, nie ma obowiazku. >>Ale opinie swoją wyrazić chyba mam prawo ? oczywiscie, ale slowo 'nienawidze' zabrzmialo jakbys mial przymus czytania codziennie, az w koncu znienawidziles.. mozna nienawidzic pracy, polityki, deszczu, ale czegos z czym nie trzeba sie stykac jesli sie nie chce? po co? 'nie czytam' wystarczy ![]() co mnie dziwi - sens istnienia blogow to bardzo ciekawy i rozlegly temat, nieraz poruszany w dobrych audycjach, a niektorzy strasznie ten temat splycaja.. dev-blogi sa ok, ale nie tylko z nich sie mozna dowiedziec ciekawych rzeczy. >> @ ace dokladnie tak Ten post edytował zalew 28.09.2004, 14:52:49 -------------------- Zalew :: http://jakubzalewski.info
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(zalew @ 2004-09-28 15:52:10) gdyby nikt nie mial prawa sie interesowac cudzym zyciem to by nie powstala zadna ksiazka biograficzna ani film. biografie powstają tylko o ludziach, którzy na prawdę coś znaczą i historia ich życia jest interesująca dla innych. czemu nie używasz [QUOTE]? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:26 |