Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Blogi, czy prowadzicie wlasne blogi ?
nocnyMark()
post 21.09.2004, 21:18:54
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

z ciekawosci pytam...

glownie chodzi o blogi na temat waszej pracy programisty i wszystkiego co sie z tym wiaze
Go to the top of the page
+Quote Post
Bakus
post 22.09.2004, 05:10:49
Post #2

Administrator serwera

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Wiele razy próbowałem, ale jak na razie jedyne co wyszło, to system zgłaszania błędów i nowych pomysłów w IDNSigner...
Z reszty wyszła klapa, bo nie miałem już zazwyczaj siły pisać o tym, co właśnie udało mi się zepsuć (joke)...

--------------------
Powrót do przeszłości :)
+Quote Post
zalew
post 22.09.2004, 06:09:18
Post #3

-----

kiedy cos odkryje ciekawego to uwazam to za zbyt cenne by pisac badz dawac w open pierwszemu lepszemu widzowi; a po czasie uwazam to za zbyt banalne zeby sie tym chwalic - tak u mnie umarla idea dev-bloga smile.gif

--------------------
+Quote Post
Vertical
post 22.09.2004, 17:05:17
Post #4

-----

Ja jestem w ok. 33% pisania serwisu blogowego... Ale bloga nie prowadzę smile.gif
+Quote Post
Puciek
post 22.09.2004, 18:59:20
Post #5

TAO programowania

Ostrzeżenie: (30%)
XX---

JEEEEZU, TYLKO NIE TO - BLOG - AAAAAAA exclamation.gif!!!

--------------------

http://puciek.wordpress.com prywatnie o świecie
+Quote Post
wassago
post 23.09.2004, 17:59:03
Post #6

-----

blog, blog - juz 4 raz zabieram sie do pisania systemu blogowego ale jakos zawsze mi cos przeszkadza w tym.. chyba jednak zrezygnuje z owego bloga i zrobie cos pozytecznego, np. na wino tongue.gif

--------------------
+Quote Post
kszychu
post 23.09.2004, 18:01:53
Post #7

-----

A co to jest blog? withstupidsmiley.gif

--------------------
"Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
+Quote Post
szafranek.net
post 26.09.2004, 19:55:40
Post #8

-----

A ja się wyłamię: owszem smile.gif.

[dopisane]

Cytat
kiedy cos odkryje ciekawego to uwazam to za zbyt cenne by pisac badz dawac w open pierwszemu lepszemu widzowi; a po czasie uwazam to za zbyt banalne zeby sie tym chwalic - tak u mnie umarla idea dev-bloga

Może dlatego w Polsce stan sieci jest taki nędzny? Ci, którzy wiedzą sporo, boją się dzielić wiedzą z młodszymi, żeby przypadkiem ci nie wykopali ich z rynku. Albo po prostu nie mają czasu. Wartościowe i konkretne miejsca w Polskiej sieci dla webdesignerów i webdeveloperów można prawie policzyć na palcach jednej ręki.

Dlatego wielkie brawa należą się założycielom php.pl, za próbę stworzenia dużego i wartościowego serwisu. Szkoda tylko, że to oaza na kompletnej pustyni. A jeśli chodzi o dobre (czy jakiekolwiek inne) techlogi, to można ich u nas szukać długo i bezskutecznie (znam i czytam tylko ten prowadzony przez Gandalfa, notabene, deva php.pl smile.gif ).

Ciekawe, że gdzie indziej naprawdę dobrzy programiści czy webdesignerzy jakoś nie boją się dzielić swoją wiedzą. I słusznie, bo dzięki temu sieć może stać się lepsza - np. standardy sieciowe (mam na myśli semantyczne strony w XHTML i CSS) czy przeglądarki inne niż IE swoją popularność zawdzięczają prawie WYŁĄCZNIE blogom takich ludzi jak J. Zeldman czy D. Bowman.

Zanim sam uruchomiłem swojega bloga, też miałem opory - bałem się kompromitacji smile.gif. Ale doszedłem do wniosku, że i tak robię to głównie dla siebie. Zresztą jeszcze nie urodził się taki, któremu nie zdarzy się od czasu do czasu palnąć jakiejś głupoty, więc nie ma się czym przejmować. Jeśli piszę o rzeczach za łatwych dla starych wyjadaczy, albo za trudnych dla początkujących, to trudno. Ważne, że sam się sporo nauczyłem pisząc techloga. A jeśli ktoś oprócz mnie to czyta, traktuję to jako dodatkowy bonus.

Wszystko co napisałem wyżej, dotyczy tylko "konkretnych" techlogów (czyli blogów o programowaniu, projektowaniu itp.). Na blogi sfrustrowanych nastolatów ("nikt mnie nie kocha", "istnienia bezsens") pozwolę sobie spuścić zasłonę milczenia smile.gif.

Ten post edytował szafranek.net 26.09.2004, 21:41:47

--------------------
dehumanization in progress
+Quote Post
rogrog
post 26.09.2004, 20:36:27
Post #9

-----

nienawidzę blogów tongue.gif

--------------------
+Quote Post
DreeD
post 26.09.2004, 22:46:47
Post #10

-----

Ja nie dawno zacząłem pisać system blogowy, i zatrzymałem jego rozwój w zarodku smile.gif co z tego później wyjdzie... zobaczymy.
Sam bloga nie prowadze bo nie mam o czym pisać tongue.gif
+Quote Post
fiszol
post 27.09.2004, 10:23:42
Post #11

-----

Cytat(rogrog @ 2004-09-26 21:36:27)
nienawidzę blogów tongue.gif

Ja również, ale tylko tych, na których ludzie wyciągają swoje życie prywatne przed szeroką publicznością smile.gif

pozdrawiam,
fiszol

--------------------
\o/
+Quote Post
zalew
post 27.09.2004, 13:21:29
Post #12

-----

"nie lubisz to nie zryj". czego tu nienawidziec?

--------------------
+Quote Post
rogrog
post 27.09.2004, 16:06:33
Post #13

-----

oczywiście nie mam nic przeciwko blogom typu dev-blog czy takim jak zaprezentował szafranek (ten jest spoko tongue.gif )

ale chodzi mi o takie blogi jakich jest 99% w Polsce... "dzisiaj to, dzisiaj tamto, dzisiaj poszłyśmy z kumpelami do sklepu, ale był zamknięty, więc poszłyśmy do kina ale się spóźniłyśmy więc MAM DOŁAAAAA...........", " AA JAKIEGO JA DZISIAJ MAM DOŁA.... ", "AAA JAKI DZISIAJ SUPER DZIEŃ...", "A pokłóciłam się z chłopakiem" " AAA ZNOWU MAM DOŁA....exclamation.gif!!!!!"... jak to szafranek określił, blogi sfrustrowanych nastolatków (a głównie nastolatek)

wkurza mnie to po prostu bo to przecież nikogo nie ma prawa interesować. nawet przyjaciół, którzy wiedzą to osobiście. i ludzie to robią nie wiadomo po co. lepiej by zrobili stronkę choćby w dreamweaverze

Ten post edytował rogrog 27.09.2004, 16:13:01

--------------------
+Quote Post
fiszol
post 27.09.2004, 16:24:24
Post #14

-----

Cytat(zalew @ 2004-09-27 14:21:29)
"nie lubisz to nie zryj". czego tu nienawidziec?

no i nie żrę smile.gif

Ale opinie swoją wyrazić chyba mam prawo ?

Cytat(rogrog)
" AA JAKIEGO JA DZISIAJ MAM DOŁA.... "

Właśnie o tym pisałem.

cheers,
fiszol

--------------------
\o/
+Quote Post
Vertical
post 27.09.2004, 19:07:07
Post #15

-----

Zgadzam się w 100% i może jeszcze bardziej z rogrog'iem. Blogi są pisane po to, żeby wyrazić treści: "ŚWIAT JEST ZJE****! sad.gifsad.gifsad.gif" albo "MÓJ MICHAŁKU! JAK MOGŁEŚ?!?!?!". Po prostu jeśli ktoś nie zrobi sobie bloga dla jaj, to nie ma na co patrzeć. Tymbardziej, że ludzie, którzy zakładają blogi to zazwyczaj zdesperowane nastolatki, którym się (niewiedzieć czemu) świat nie podoba...
+Quote Post
Ace
post 28.09.2004, 10:28:36
Post #16

-----

i tak i nie... nie wszystkie blogi sa takie. Ja widzialem inne. Poza tym, to nie wasza sprawa o czym oni pisza, jak chca pisac o marnym zyciu, to beda go pisac, jak beda chcieli pisac o milosci to tez o tym na pisza,a jak o wszystkim po trochu, to tez. To jest kazdego prywatna sprawa ! Jesli nie lubisz takich blogow, to ich unikaj proste.
+Quote Post
Vertical
post 28.09.2004, 10:46:25
Post #17

-----

Oks, ale ja nie mówię, że muszę je oglądać, ale nie chce, tylko mówię, że takie blogi mnie wkurzają. Oczywiście, że nie wszystkie są takie, ale my mówimy o większości.
+Quote Post
fusser
post 28.09.2004, 14:30:33
Post #18

-----

Witam
Bloga nie prowadzę, techlog z lekką odmianą prywaty będzie wkrótce biggrin.gif , a tymczasem zapraszam tutaj

--------------------
Strona niedoro-zwinięta
+Quote Post
zalew
post 28.09.2004, 14:52:10
Post #19

-----

blogi o jakich mowicie to nie sa Blogi (specjalnie z duzej litery), aczkolwiek z jego definicji tak by wynikalo.. dla porownania, tak jakby ktos mowil, ze napisal <? if (2>1) echo "wow, ze mnie programista" ?> i mowil ze to program.. dla mnie wypociny nastolatkow nie sa atrakcyjne do czytania, ale daleki jestem zeby ich wyklinac i zabierac klawiature.. blog jest sposobem na wyrazenie sie, wolicie zeby nastolatek wklepal z caps lockiem ze ma zly dzien czy kopal w smietniki w parku? kazdy ma prawo do wykrzyczenia sie - jego blog, jego prawo, nikt was nie zmusza do zagladania tam..

nie kazdy bazgrol to Obraz, nie kazde pare linii kodu to Program i nie kazde pare linijek o tym jak sie na lekcje spoznilo to Blog..
ps. http://dokument.blog.pl

>>wkurza mnie to po prostu bo to przecież nikogo nie ma prawa interesować. nawet przyjaciół, którzy wiedzą to osobiście<<
gdyby nikt nie mial prawa sie interesowac cudzym zyciem to by nie powstala zadna ksiazka biograficzna ani film.
mozliwosc jest, nie ma obowiazku.

>>Ale opinie swoją wyrazić chyba mam prawo ?
oczywiscie, ale slowo 'nienawidze' zabrzmialo jakbys mial przymus czytania codziennie, az w koncu znienawidziles.. mozna nienawidzic pracy, polityki, deszczu, ale czegos z czym nie trzeba sie stykac jesli sie nie chce? po co? 'nie czytam' wystarczy smile.gif

co mnie dziwi - sens istnienia blogow to bardzo ciekawy i rozlegly temat, nieraz poruszany w dobrych audycjach, a niektorzy strasznie ten temat splycaja..

dev-blogi sa ok, ale nie tylko z nich sie mozna dowiedziec ciekawych rzeczy.

>> @ ace
dokladnie tak

Ten post edytował zalew 28.09.2004, 14:52:49

--------------------
+Quote Post
rogrog
post 28.09.2004, 17:36:57
Post #20

-----

Cytat(zalew @ 2004-09-28 15:52:10)
gdyby nikt nie mial prawa sie interesowac cudzym zyciem to by nie powstala zadna ksiazka biograficzna ani film.

biografie powstają tylko o ludziach, którzy na prawdę coś znaczą i historia ich życia jest interesująca dla innych.

czemu nie używasz [QUOTE]?

--------------------
+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:26