![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie
Mając zależności (AB -> C, AB -> D, D -> E, B -> D, C -> F) Schemat (A, B, C, D) jest w drugiej postaci normalnej Schemat (A, B, C, D) jest w trzeciej postaci normalnej Schemat (A, B, C, F) jest w drugiej postaci normalnej Schemat (A, B, C, F) jest w trzeciej postaci normalnej Czy mógłby ktoś mi wskazać, które odpowiedzi są błędne, a które prawidłowe? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze zadajesz pytanie na niewłaściwym forum. Tu raczej pytamy o problemy przy programowaniu w działających bazach danych.
Ty pytasz o relacyjne bazy dancyh, co jest raczej teoretyczną koncepcją (oczywiście leżącą u podstaw tego pierwszego). Po drugie nie oczekuj że będziemy robić za ciebie zadania domowe, bo jest to podstawowe zadanie ze zrozumienia relacyjnych baz danych. Jedyną pomocą jaką mogę ci udzielić to pdf z wykładem: http://zp.lo3.wroc.pl/zim/semestry/sem3/tpd/WykladTPD7.pdf Jest przejrzyście napisany i nie jest długi. Ten post edytował timon27 1.02.2013, 18:24:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 13:41 |