![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem. Mianowicie gdy laduje sie mi strona, wyskakuje okienko pop-up. Czyli wszystko dziala ok. Niestety gdy wchodze w jakikolwiek odnosnik w menu, po przeladowaniu sie strony pop-up nadal wyskakuje. Podobno najlepiej dodac sesje do tego. Tylko nie bardzo wiem jak... Po prostu. Nie dziala mi gdy dopinam do *js. Czy ktos moglbymi pomoc? Z gory Dziekuje!
http://jsfiddle.net/mhgAC/1/ popup.js
a tutaj jest kod do zapamietywania sesji przez przegladarke.
Tylko ni jak sie to ma... @EDIT Dodam tylko, ze z cookies tez nie moge sobie poradzic. Ale wydaje mi sie, ze sesja bedzie tu lepszym rozwiazaniem Ten post edytował AniaakaLacry 30.01.2013, 13:15:02 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Użyj do tego obiektu localStorage.
-------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
localStorage to chyba najłatwiejsze wyjście.
Najpewniejsze jednak są ciasteczka - bo kompatybilne ze wszystkim (co je ma włączone). Sesja odpada - bo musiałbyś ją długo trzymać na serwerze - a po co? Lepiej wrzucić coś userowi - niech sam trzyma ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje za szybka odpowiedz.
Zabawnie zabrzmiała twoja wypowiedz Sephirus ![]() Ja jestem na poczatku mojej przygody z js i jq i nie bardzo wiem czy to tak mialo byc. Aczkolwiek, nadal wyskakuje mi pop-up w kazdej podstronie. Czy moglibyscie sprawdzic czy dobrze zrozumialam?
Ten post edytował AniaakaLacry 30.01.2013, 14:40:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Blisko.
Ten post edytował rocktech.pl 30.01.2013, 14:45:43 -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
Świetna robota!
Działa. Tylko mam takie pytanie jeszcze. Bo ten pop-up wyswietla sie raz. Czyli przykladowow uzytkownik X gdy wejdzie an strone, to mu sie ten pop-up wyswietli, ale tylko ten jeden jedyny raz. A pozniej? Ciasteczka dzialaja tak, ze po wyczyszczeniu historii znowu zobaczy ten pop-up. Sesja - po wylaczeniu przegladarki. a Tutaj? Czy moge miec wplyw na to zeby... jakby to wyjasnic... Po prostu pojawial sie co kazde wlaczenie przegladarki? albo tylko strony glownej? Bo skoro storage przechowywuje informacje po stronie uzytkownika, to nie bedzie mozna ingerowac w to za pomoca . Dobrze rozumiem? Mam nadzieje, ze opisalam to zrozumiale ![]() |
|
|
![]()
|
|
To spróbuj sessionStorage
![]() -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:46 |