![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam tabelkę w której jest checkbox gdzie po zaznaczeniu danego rekordu, i po zapisie powinien zostać on skasowany. Samo kasowanie działa ale kasuje mi zawsze pierwszą pozycję, prosze o poradę gdzie mam babola.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie używa się zmiennych ($cośtam) wewnątrz pojedynczych apostrofów.
Możesz rozważyć tzw. backticks (`) lub poprzedzić apostrof znakiem backslasha (\). A na przyszłość warto debugować, choćby tak: Kod $sql = "DELETE FROM sprzedaz [...]"; echo $sql; // dla debugu => co zawiera zapytanie mysql_query ($sql) or die('Błąd zapytania: ' . $sql . ", error: " . mysql_error());; Gdybyś sobie to zrobił w ten sposób, sam byś szybko doszedł co zrobiłeś niepoprawnie. Ten post edytował abort 30.01.2013, 13:34:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem wg Twojej rady, teraz widzę co jest pobierane do zapytania, jednak zawsze pobiera mi pierwszy rekord, choć checkiem mam zaznaczony inny
może coś tutaj jest nie tak, fragment tabelki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś tu masz pomieszane na maksa...
Jak to powinno wyglądać: Form:
Kasowanie w PHP:
-------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje działa jak należy!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:13 |